Юрій Бойко домовляється з ГПУ, щоб не сісти за грати – депутати

24 июн, 08:42

Екс-міністр палива та енергетики, нинішній депутат від «Опозиційного блоку» Юрій Бойко намагається досягти домовленостей з Генеральною прокуратурою з метою уникнення кримінальної відповідальності за розкрадання державних коштів при спорудженні так званих «вишок Бойка».

Про це йшлося в ефірі телепрограми «Підсумки» на телеканалі «Еспресо ТВ», гостями якої стали народні депутати Віталій Купрій та Остап Семерак.

Зі слів Семерака, незважаючи на наявність доказів, Генеральна прокуратура України при різних генпрокурорах поки що не просунулася належним чином у розслідуванні справи щодо «вишок Бойка». «Генеральна прокуратура першого «післяреволюційного скликання» (за часів Олега Махніцького) відповідала, що вони не бачать там ніякого складу злочину. Друга прокуратура (часів Віталія Яреми) відповідала, що їм треба вишки притягнути в Україну як «вещдок», - зазначив Семерак.

«А третя мовчить взагалі», - додав Віталій Купрій. Він нагадав, що піднімав це питання у розмові з заступником  Генпрокурора Олегом Заліском.

«В грудні місяці я зустрічався з заступником Генпрокурора Олегом Заліском – він казав «все готово, ми готові Бойку пред’являти звинувачення», - розповів Купрій.

Віталій Купрій уточнив, що цікавився справою «вишок Бойка» як заступник голови парламентського Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, адже робота правоохоронних органів входить в сферу його компетенції.

На думку Купрія, оскільки з грудня 2014 року пройшло вже півроку, а ця справа так і не отримала належного розголошення, вона могла бути закрита в результаті якихось корупційних домовленостей нинішньої влади з одним з лідерів «ОппоБлоку» Бойком.

Віталій Купрій висловив обурення бездіяльністю прокурора Віктора Шокіна в притягненні до відповідальності колишніх керівників держави за численні корупційні злочини.

«Немає жодного судового процесу над Януковичем і його поплічниками, незважаючи на те, що у нас є всі можливості судити їх навіть в тому випадку, якщо вони перебувають за кордоном, за їх відсутності, заочним рішенням суду», - зазначив Купрій.

Депутат вважає, що такий стан справ є достатньою причиною для того, аби ініціювати відставку Віктора Шокіна з посади Генпрокурора. 


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/371482.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua