Благодійний концерт українського хору у Лондоні на підтримку воїна, який потребує протезування

09 июн, 14:07

Сьогодні благодійна організація Ukraine Aid UK отримала ще один благодійний внесок від української громади у Лондоні на протезування воїна Сергія Товстика. Однією з яскравих подій останнього тижня став благодійний концерт хору Української Автокефальної Православної Церкви у Лондоні, який святкував своє десятиліття. Урочистим і святковим звучанням Заповіту Тараса Шевченка розпочався виступ хору. Духовний концерт вразив багатоплановістю репертуару. Молитовний настрій наспівів у виконанні хору під орудою диригента Івана  Біланюка уводив слухачів у світ духовної культури, а виконання українських народних пісень викликало овації публіки. Радісний колорит поєднання духовних та світських творів зробили цей концерт справжнім святом духовної музики. 

Але не тільки співами дивував нас хор, а й ще благодійною метою свого концерту. Всі отримані пожертви під час концерту у розмірі  £ 2060 будуть спрямовані на придбання біонічного протезу для Сергія Товстика і його реабілітацію. Слід подякувати святому отцю Богдану, отцю Євгену та парафіянам УАПЦ у Лондоні за їх постійну підтримку героїв-захисників та волонтерського руху.  

13 вересня 2014 року Сергій Товстик під час мінометного обстрілу отримав  важкі поранення: ліву руку було відірвано на місці, а права була дуже пошкоджена. Руку не вдалося зберегти, хоча 10 днів лікарі усіляко боролися за неї.  Через велику крововтрату Сергія фактично  витягали з того світу. Минуло більше дев’яти місяців з того трагічного обстрілу, коли життя Сергія кардинально змінилося. Всі ці місяці воїн продовжує важку боротьбу за повернення до повноцінного життя. На сьогодні Сергієві в Україні зробили механічний протез, який важить 15 кг і дозволяє виконувати тільки найпростіші рухи.

Воїнові, який з честю та гідністю виконав свій патріотичний обов'язок у боротьбі з російським агресором, потрібні кошти на біонічні протези. Тетяна Вовнянко, один із волонтерів і засновників Ukraine Aid повідомила: «На даний момент є пропозиції на протезування у німецькій і іспанській клініці, а також очікується відповідь від протезувальних центрів Великобританії. На сайті Ukraine Aid UK постійно оновлюється інформація про те, скільки всього зібрано коштів. На сьогодні ця сума становить £ 5765. Як тільки-но буде обрано місце протезування, зібрані кошти для Сергія будуть переведені благодійною організацією Ukraine Aid  на рахунок цієї клініки».  

Це не перший благодійний концерт у Лондоні, організований українською діаспорою. З початком тривожних подій в Україні з благодійними цілями Британію відвідали Марія Бурмака, Сергій Фоменко, Ніна Матвієнко. Відбувся спільний концерт артистів, присвячений пам’яті Небесної Сотні, виступ британського хору Rock Choir і співачки Христини Ларок, хору УАПЦ. Лондон чекає на наступного артиста, який готовий підхопити благодійну естафету і виступти із концертом на підтримку наших героїв. 


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/370354.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua