В Києві проходить мітинг підприємців

04 июн, 12:09

Підприємці та представники громадських об'єднань бізнесу прийняли участь у акції на підтримку законопроекту 1718 від 13.01.2015 року задля збереження в Україні спрощеної системи оподаткування. Акція відбудеться під  Верховною Радою України.

28 грудня 2014 року ВРУ, прийнявши Закон №71 - VIII, запровадила обов'язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій (касових апаратів) для підприємців-платників єдиного податку II та III груп. Не встиг бізнес оговтатися від владних ініциатив щодо єдиного соцвнеску, нової системи адміністрування ПДВ, податків на нерухомість і землю, звітності по бенефіціарам та підвищення прибуткового податку, як відбувся наступ на спрощену систему, яку підприємці, спільними зусиллями змогли відстояти навіть при режимі Януковича.

"Ми з Вами усвідомлюємо необхідність запровадження касових апаратів для власного контролю підприємцем і для підтвердження операції з реалізації товару чи надання послуги споживачу. На сьогодні чимало представникі бізнес-спільноти самостійно встановили РРО для свого внутрішнього обліку. Однак ми чітко розуміємо, що сьогоднішє зобов'язання влади тотально запровадити РРО методом диктату - є бажанням знищити спрощену систему оподаткування, як таку", - повідомив голова ВК "Наступ" РУСЛАН СЕКЕЛА.

"Саме спрощена система дозоляє працювати бізнесу, незважаючи на недосконалість, недолугість, зарегульованність та корумпованість існуючої системи оподаткування. Саме вона, дозволяла кожному громадянину, без спеціальної економічної чи бухгалтерської освіти, започаткувати свій бізнес, фактично забезпечивши себе роботою, а свою сім'ю коштами для проживання. В умовах відсутності реальних гарантій з боку держави права власності, бездіяльності правоохоронних органів, корумпованих судів та свавілля чиновників, спрощена система запустила двигун економіки і підняла державу з економічної прірви.

Ми констатуємо, що в державі, де презумція невинуватості є тільки яскравим гаслом, що прикриває суцільний безлад і провладний рекет, запровадження РРО лише поглибить корупційні прояви, посилить хабарництво та нанесе нещімний удар по економіці в цілому", - наголосив Голова ВГО "Союз захисту підприємництва" Сергій ДОРОТИЧ.

Нагадаємо, що саме малий бізнес послаблює монополізм, розвиває конкуренцію, сприяє структурній перебудові економіки і є важливим джерелом інновацій. Всесвітньовизнано, що саме ним зроблено чимало ключових винаходів: літаки, гелікоптери, персональні комп'ютери, аерозоль, тощо. Тому знищення цього стовпа економіки неминуче призведе до зменшення конкуренції, підвищення роздрібних цін і, як наслідок, попри недолугу державну тарифну політику, до повного зубожіння населення.

Бізнес сам зацікавлений у запроваджені усталених європейських практик, зокрема і щодо застосування касових апаратів. Але це повинно відбутись виключно після проведення системних змін в державі і в першу чергу у взаємовідносинах між владою і бізнесом. "Запровадження РРО лише дасть підстави перевіряючим структурам тероризувати бізнес і вимагати хабарі.

Підприємець в Україні - це визнаний міжнародними інституціями герой, який своєю щоденною працею, ризикуючи особистом майном заробляє собі на життя, створює валовий внутрішній продукт, забезпечує робочими місцями громаду і розбудовує економіку України", - повідомив СЕКЕЛА.

Учасники акції закликали усю бізнес-спільноту долучитись до акції. "Ми середній клас України, який приймав участь в усіх доленосних подіях країни і сьогодні ми повинні стати на захист своїх колег, на захист свого майбутнього!", - резюмував ДОРОТИЧ

Прес-служба ВК "НАСТУП"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/369983.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua