Володимир Мойсик: «За результатами засідання 3 червня Комісія встановила порушення присяги у діях 5 суддів. Матеріали перевірок буде передано до ВРЮ для вирішення питання про їх звільнення з посади»

04 июн, 12:06

Про це Голова Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції Володимир Мойсик повідомив під час брифінгу за результатами засідання 3 червня 2015 року.

Про це Голова Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції Володимир Мойсик повідомив під час брифінгу за результатами засідання 3 червня 2015 року, на якому Комісія розглянула 8 матеріалів перевірок стосовно суддів, що виносили рішення в період Майдану. «За результатами засідання 3 червня Комісія встановила порушення присяги у діях 5 суддів. Матеріали перевірок буде передано до ВРЮ для вирішення питання про звільнення суддів з посад, – повідомив В. Мойсик. – Стосовно 2 суддів встановлено ознаки дисциплінарного проступку, стосовно 1 судді – припинено перевірку, оскільки дії судді не підлягають перевірці саме нашою Комісією. Дії судді можуть бути за заявою громадянина перевірені Вищою кваліфікаційною комісією суддів України».

За результатами розгляду питань порядку денного висновки про порушення присяги судді ухвалено стосовно:

- судді Білоцерківського міськрайонного суду Київської області СЛИВКИ Володимира Васильовича;

- судді Києво-Святошинського  районного суду Київської області ЛИСЕНКА Володимира Васильовича;

- судді Чорнобаївського  районного суду Черкаської області ЦИБРИ Нелі Валентинівни;

- судді Святошинського районного суду міста Києва МАКАРЕНКА Володимира Вячеславовича;

- судді Солом’янського  районного суду міста Києва КІЗЮН Людмили Іванівни.

Комісія виявила ознаки дисциплінарного проступку та направила матеріали для прийняття рішення до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України у діях:

судді Харківського окружного адміністративного суду САМОЙЛОВОЇ Валентини Василівни;
судді Броварського міськрайонного суду Київської області РАБЦЯ  Миколи Дмитровича.
Припинено перевірку стосовно судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська ЛЕВЧ Віри Іванівни.

Довідка: З початку своєї діяльності Тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів судів загальної юрисдикції здійснила 40 перевірок суддів, за результатами розгляду яких стосовно 31 судді ухвалила висновки про порушення присяги, стосовно 7 – констатувала ознаки дисциплінарного проступку і направила матеріали до ВККСУ для прийняття рішення, стосовно 4 суддів перевірки було припинено.

Усього за результатами розгляду 2192 заяв громадян, що надійшли на адресу Комісії, ТСК призначила до розгляду 309 перевірок стосовно 331 судді.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/369981.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua