Військовою прокуратурою вживаються заходи щодо зміцнення дисципліни у військових колективах

04 июн, 08:27

З метою вивчення стану законності щодо організації внутрішньої служби у військових формуваннях, розташованих на території Центрального регіону України, а також забезпечення правопорядку та військової дисципліни прокурорами гарнізонів у період з 30 травня по 1 червня 2015 року здійснено виїзди до навчальних центрів та полігонів, в яких на даний час проводиться підготовка військовослужбовців, мобілізованих до Збройних Сил України та Національної гвардії України.

Під час виїздів виявлені численні порушення військової дисципліни, окремі з яких допущені за бездіяльності командирів, внаслідок чого військовими прокуратурами гарнізонів Центрального регіону України складено 51 протокол про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст.ст. 172-14 (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень), 172-15 (недбале ставлення до військової служби), 172-16 (бездіяльність військової влади), 172-20 (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв військовослужбовцями) КУпАП. Найбільшу кількість протоколів складено військовою прокуратурою Харківського гарнізону (20). При цьому військовою прокуратурою Білоцерківського гарнізону складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення військовим комісаром Ставищенсько-Таращанського ОМВК Київської області за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 172-16 КУпАП. Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону складено адміністративний протокол стосовно виконуючого обов’язки командира однієї з військових частин Дарницького гарнізону за вчинення правопорушення, передбаченого ст. 172-15 КУпАП.

Усього, починаючи з 5 березня 2015 року, після набрання чинності змін до законодавства в частині збільшення повноважень командирів щодо притягнення осіб правопорушників до адміністративної відповідальності, командирами військових формувань, які повинні контролювати стан військової дисципліни щоденно, складено лише 191 протокол про вчинення адміністративних правопорушень, тоді як військовими прокурорами гарнізонів складено 85 протоколів лише за травневі свята та за 30.05.2015-01.06.2015.

Військовою прокуратурою Центрального регіону України та підпорядкованими прокуратурами гарнізонів у подальшому вживатимуться дієві заходи щодо забезпечення військової дисципліни та правопорядку у  військових формуваннях, запобігання та попередження ганебних вчинків, які дискредитують військовослужбовців.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/369962.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua