Люстровані ректори спробують керувати вузами через підставних осіб

19 май, 08:15

Існує загроза, що відсторонені законом ректори зможуть й надалі управляти навчальними закладами. Тому необхідно зруйнувати корупційні схеми та очистити вузи від тих осіб, через яких люстровані ректори контролюватимуть навчальні заклади. Про це заявила народний депутат Ірина Суслова, коментуючи внесення змін до Закону «Про освіту».

«Одіозні ректори системи Януковчиа за багато років розробили схеми управління вузами, які не зруйнувати тільки одним прийняттям закону. Петро Мельник, офіційно не будучи ректором, продовжує розкрадати майно Податкового університету через підставні фірми своїх родичів. Григорій Калетнік досі числиться президентом Вінницького агарного університету, звільнивши наукову еліту вузу та усіх неугодних співробітників. А Сергій Ківалов, ніби нічого не сталося, управляє Одеською юракадемією, вивівши у приватну власність майно та землю державного вузу», - підкреслила парламентарій.

Суслова наполягає на повному очищенню вузів від людей скомпрометованих роботою за корупційними схемами. Вона запевнила, що партія «Воля» разом із однодумцями контролюватиме, щоб люстровані ректори понесли покарання, а не продовжували розкрадати державне майно. Нардеп уточнила, що усі вищезазначені ректори проходять за низкою кримінальних справ, які відкриті, в тому числі, після її депутатських звернень.

Нагадаємо, 14 травня Верховна Рада України ухвалила зміни до Закону «Про вищу освіту». Керівники органів влади в часи правління Януковича, корупціонери та ті, хто голосував за диктаторські закони «16 січня» позбавлені права керувати вищими навчальними закладами усіх форм власності. Раніше народні депутати, члени партії «Воля» Ірина Суслова та Юрій Дерев'янко зареєстрували у Верховній Раді законопроект №2505 із аналогічними вимогами.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/368716.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua