Купрій: боротьба з корупцією в Україні програна, навіть не почавшись

08 апр, 13:50

Серед двох кандидатур, які будуть запропоновані Президенту Петру Порошенку для обрання Директора Національного антикорупційного бюро, буде адвокат Артем Ситник – захисник скандально відомого прокурора Володимира Бабенка, замішаного у низці найрезонансніших злочинів.

Про це повідомив заступник голови Комітету ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, народний депутат Віталій Купрій, передає його прес-служба.

«Конкурсна комісія запропонує Президенту України дві кандидатури на посаду Директора Антикорупційного бюро: Артема Ситника та Миколу Сірого. Я ще місяць тому поширив інформацію про Ситника як адвоката скандально відомого прокурора Володимира Бабенка. Саме того, хто знаходиться зараз у розшуку за незаконне звільнення депутата-вбивці Віктора Лозінського і причетний до викрадення тіла Георгія Гонгадзе з Таращанського моргу», - зазначив Купрій.

Зі слів народного депутата, він повідомив голові конкурсної комісії з обрання Директора Антикорупційного бюро, пропрезидентському народному депутату Рефату Чубарову, про те, що Ситник умисно приховав свої зв’язки з Бабенком, але це чомусь не завадило зазначеному адвокату потрапити до числа двох остаточних кандидатур.

«Захисник Бабенка Артем Ситник особисто прекрасно знав усі обставини «справи Лозінського», оскільки тривалий час працював начальником слідчого відділу прокуратури Кіровоградської області. Певний час він навіть перебував підлеглим Бабенка і добре усвідомлював, які злочини здійснив його колишній керівник на Київщині. Проте, це не завадило пану Ситнику прийняти рішення захищати злочинця – «перевертня в погонах», - констатує Купрій.

Народний депутат наполягає на тому, що обрання на посаду Директора Антикорупційного бюро людини, яка раніше працювала на керівних посадах в правоохоронних структурах, поховає саму ідею створення незалежного і ефективного антикорупційного органу.

«Маючи за собою шлейф особистих стосунків та зобов’язань всередині системи, змінити її буде неможливо», - підкреслює Купрій.

Депутат впевнений – з дуже високою вірогідністю саме Ситника буде обрано Директором Антикорупційного бюро, оскільки Президент зможе напряму маніпулювати цією людиною.

«Антикорупційне бюро використають як інструмент для тиску на політичних опонентів із застосуванням принципу вибіркового правосуддя. Принцип «друзям – все, ворогам – закон» надасть можливість корупціонерам, наближеним до Президента, уникати відповідальності. На жаль, змушений констатувати, що в Україні провалено найголовнішу реформу в напрямку боротьби з корупцією!», - зробив висновки Купрій.

Нагадаємо, 16 березня Віталій Купрій надіслав звернення на ім’я голови конкурсної комісії з обрання Директора Національного антикорупційного бюро Рефата Чубарова, в якому виклав факти стосовно діяльності Артема Ситника та просив не допустити відібрання до остаточного списку кандидатур, причетних до старої корумпованої системи.   


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/365944.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua