Слухачі BIONIC University успішно презентували проекти замовникам з Нідерландів

07 апр, 15:14

Рівень підготовки випускників BIONIC University відповідає вимогам європейських компаній

Перший відкритий міжкорпоративний IT-університет BIONIC University та Rotterdam University of Applied Science презентували розробки кінцевим замовникам у Роттердамі.  Спільний міжнародний проект тривав з листопада 2014 по березень 2015 року. Інтернаціональні команди розробили три продукти: веб-додаток для користувачів сонячних батарей з метою просування зеленої енергії (замовник - Rooftop Energy Company), веб-додаток з фінансового менеджменту для галузі логістики Нідерландів (замовник - Comes Solutions Company), та iOS-додаток для інформаційного порталу з можливістю спілкування.
«Атмосфера, бажання вчитися один у одного, співпрацювати дозволили побачити, що навіть на великій відстані ми можемо створювати чудові речі… Я був вражений тим, що студенти вже зробили», - говорить генеральний менеджер Comes Solution Company Гаральд Конінг.
Розробка проектів здійснювалась за допомогою відомої всьому світу методології управління проектами – Scrum. Scrum-підтримку забезпечували консультанти з Ciklum Consulting Олександр Жебряков, Михайло Попчук та Тимофій Євграшин. Вони провели дводенний тренінг, на якому розповіли про основні принципи розробки за методологією, а також супроводжували команди на всіх етапах розробки.
«Другий міжнародний проект BIONIC University дозволив учасникам набути практичного досвіду співпраці з іноземними замовниками. Рівень підготовки випускників BIONIC University відповідає вимогам європейських підприємців, а успішна участь у міжнародних проектах значно підвищує можливості отримати роботу у провідних IT-компаніях України»,  - зазначила керівник проектів BIONIC University Ірина Зайцева.
Нагадаємо, перший спільний проект BIONIC University та Rotterdam University of Applied Sciences розпочався у листопаді 2013 року. Півроку українські та голландські студенти разом працювали над рішенням проблеми занедбаних будинків Роттердаму. На початку квітня їхні розробки були презентовані в муніципалітеті цього європейського міста, де вони отримали схвальну оцінку місцевих чиновників.
Довідка
BIONIC University (Київ)  - перший в Україні відкритий міжкорпоративний ІТ-університет. Заклад заснований у 2012 році, працює на базі Національного університету «Києво-Могилянська академія».
Завдання BIONIC University – підготовка IT-спеціалістів нової формації, конкурентоспроможних у глобальному контексті, але орієнтованих на професійну реалізацію в Україні. Підготовка IT-фахівців здійснюється за  трьома напрямами: Tech Skills (навички програмування), Soft Skills (навички соціальної взаємодії), Entrepreneurship (навички підприємництва).
Безкоштовний режим навчання української молоді в IT-університеті забезпечує український підприємець Василь Хмельницький. Партнерами закладу стали провідні українські та світові компанії і організації: Infopulse, Cisco, Hewlett Packard, BMS Consulting, Paymentwall, Ciklum, Wikimedia Ukraine тощо. Також BIONIC University є українським партнером провідної світової освітньої онлайн платформи Coursera, яка налічує понад 6 000 000 студентів по всьому світу. У 2015 році BIONIC University визнано найбільш соціально відповідальною освітньою IT-ініціативою. Заклад отримав IT Education Awards від експертного комітету некомерційного профільного заходу з освіти та інновацій IT Jam Meet&Mix 2015.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/365854.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua