Президент підписав закон, спрямований на зацікавлення роботодавців у працевлаштуванні переселенців та підвищення конкурентоспроможності особи, - Людмила Денісова

26 мар, 08:32

Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб» (№ 245-VIII від 05.03.2015).

Як наголосила розробник закону Людмила Денісова, Голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, закон спрямований на зацікавлення роботодавців у працевлаштуванні переселенців.

«Роботодавцям надаватимуться компенсації у сумі витрат на оплату праці переселенців тривалістю до 6 місяців, а в залежності від категорії цих осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню – до 12 місяців», - повідомила Людмила Денісова.

Також, за її словами, роботодавцям, які працевлаштовують безробітних-переселенців за направленням центрів зайнятості не менше ніж на 1 рік надаватимуться компенсації витрат на перепідготовку та підвищення кваліфікації таких осіб.

«Зареєстрованому в центрі зайнятості безробітному-переселенцю буде надаватися компенсація витрат на переїзд до місцевості, де він працюватиме, та витрат на проходження медичного та наркологічного огляду, якщо цього вимагатиме професія», - підкреслила Людмила Денісова.

Як повідомила Голова Комітету, відповідно до законодавчих змін фінансування організації громадських робіт для безробітних відбуватиметься незалежно від наявності ресурсів у місцевих бюджетах, що стане одним з напрямків надання роботи в регіонах тим, хто її потребує.

Окрім того, закон спрямований на підвищення конкурентоспроможності особи та її кваліфікації.

«Відтепер право на отримання ваучера для перепідготовки за професіями пріоритетних видів економічної діяльності незалежно від досягнення 45 років надаватиметься переселенцям та колишнім військовослужбовцям і працівникам правоохоронних органів, які не досягли пенсійного віку. Також цим правом скористаються особи, які звільнені з військової служби після участі у проведенні АТО з числа інвалідів», - наголосила Людмила Денісова.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/364964.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua