Співпраця з МВФ лише доповнює зусилля з проведення внутрішніх реформ

16 фев, 15:26

Досягнення Україною домовленості з Міжнародним валютним фондом щодо реалізації чотирирічної програми співпраці, в рамках якої нашій країні може бути надано загальний пакет фінансової допомоги на близько 40 мільярдів доларів, спричинить значний економічний ефект лише за умови ефективного управління економікою та швидкого проведення реформ. На цьому наполягає президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах. 

«Промисловці і підприємці позитивно сприймають  результат візиту місії МВФ в Україну, можливість нової чотирирічної програми співпраці. Адже надана міжнародними партнерами допомога дозволить поповнити  золотовалютні резерви, виконати боргові зобов’язання країни, уникнути дефолту та відновити довіру інвесторів. Однак безпосередньо реформування економіки та державного сектора українцям доведеться здійснювати самим. Необхідно у  терміновому порядку розробляти та втілювати в життя стратегію  розвитку економіки, адже  саме від неї залежить активізація промислово-підприємницької діяльності, а відповідно – підвищення платоспроможності внутрішнього ринку і громадян», – вважає президент УСПП.

Уряд і парламент в екстреному порядку повинні підготувати та реалізувати програму виведення країни з кризи, докласти максимум зусиль, щоб не допустити деіндустріалізації країни, що потягне за собою катастрофічні наслідки у вигляді подальшого зниження рівня життя українців.

«Уряд очікує цього року інфляцію на рівні 26%. Це надзвичайно тривожна  цифра. Якщо продовжуватиметься  безсистемна валютно-курсова політика, не з’являться спільні антикризові програми, напрацьовані урядом, парламентом і центробанком, не буде вестися  ефективна промислова політика, не здійснюватимуться диверсифікація експорту, програми  імпортозаміщення, розвитку малого та середнього бізнесу, реалізації доступних кредитів, то вплив грошових вливань від  МВФ виявиться неістотним», – вважає президент УСПП.

Програма МВФ – це лише ковток повітря, коли потрібно виконувати внутрішню важку роботу з відновлення зруйнованої економіки та соціальної сфери країни. Одночасно з отриманням міжнародної позики потрібно максимально сконцентруватися на активізації внутрішніх ресурсів і резервів країни, реалізації нашого власного потенціалу – фінансового, кадрового та інтелектуального, а зовнішні кредити сприймати виключно як допомогу для здійснення реформ, вважає А.Кінах.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/362171.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua