Згуладзе підтримала пропозицію Купрія щодо участі місцевих громад в «кадрових питаннях» МВС

06 фев, 08:42

Заступник міністра внутрішніх справ Катерина Згуладзе-Глуксманн підтримала пропозицію заступника голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віталія Купрія щодо необхідності надання місцевим громадам права брати участь в призначенні та звільненні керівників місцевої міліції.

Відповідну пропозицію в представлений Екою Згуладзе законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування органів внутрішніх справ» (реєстр. №1550) Купрій вніс на засіданні комітету.

«Я багато років працював депутатом місцевої ради міста Дніпродзержинська, що на Дніпропетровщині, і люди постійно скаржились мені на відсутність довіри населення до начальника міліції. Тому прошу передбачити в стратегії нового закону «Про поліцію» можливість місцевих громад обирати керівництво своєї міліції», - зауважив парламентар.

В свою чергу Згуладзе запевнила, що реформування органів внутрішніх справ дозволить місцевому населенню та місцевим керівникам офіційно брати участь в процесі прийняття рішень щодо призначення та звільнення конкретної категорії місцевих правоохоронців.

Нагадаємо, в четвер, 5 лютого, Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект № 1550 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування органів внутрішніх справ», представлений в парламенті Екою Згуладзе.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/361329.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua