У столиці обговорять долю київського велотреку

19 янв, 12:16

Департамент містобудування та архітектури запрошує киян на черговий захід програми «Департамент відкриває двері», який відбудеться 20 січня, о 18:30 у приміщенні Департаменту (2 поверх, зала біля кабінету Головного архітектора м. Києва).
Протягом заходу відбудеться публічне обговорення щодо майбутньої долі київського велотреку.
Сьогодні активісти разом з міською владою намагаються врятувати столичний велотрек. Вже зроблено чимало роботи, організовано різні акції, проведені суботники, під час яких було вивезено 500 тон сміття.
У жовтні минулого року Міністерство культуриповернуло велотреку статус пам’ятника архітектури та історії. А вже через місяць – Київрада прийняла рішення про розірвання договору оренди землі з профспілковим підприємством та повернення її місту. Територія велотреку була віднесена до земель рекреаційного призначення. Тоді ж господарським судом м. Києва було прийнятерішенняпро поверненняполотнатабудівельвелотрекувдержавну власність.
Наразі виникає питання, що робити далі та як вдихнути нове життя у київський велотрек?
Саме ці питання і будуть розглянуть під час публічного обговорення. Також під час заходу буде представлено концепцію відновлення столичного велотреку та створення на його базі центру велосипедної культури міста, що стане важливим кроком у перетворенні Києва на велосипедне місто.
Доповідачі заходу:
Олег Гаряга / голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації
Владимир Мельник / ExtremeFactory
Анна Бондар / Департамент містобудування та архітектури
Ірина Бондаренко / Асоціація велосипедистів Києва

Запрошуємовсіх небайдужих. Долучайтеся до обговорення!
Вхід вільний!

Прес-служба Департаменту містобудування та архітектури


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/359937.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua