Микола Катеринчук: Скасування депутатської недоторканності не вирішить проблему безкарності за вчинення злочинів

19 янв, 08:31

«Рішення парламенту розглянути закон про скасування депутатської недоторканності безумовно є позитивним сигналом і я не маю сумнівів щодо позитивного голосування за нього. Однак скасування депутатської недоторканності не вирішить проблему безкарності за вчинення злочинів. Так само як і не вирішить проблему корупції в судах скасування недоторканності суддів», - про це сказав лідер Європейської партії України Микола Катеринчук, коментуючи внесений 16 січня 2015 року президентський законопроект про внесення змін до Конституції щодо недоторканості народних депутатів та суддів (№1776).

«Не можна заперечувати важливості такої ініціативи, як свідчення першого кроку до встановлення справедливого підходу до покарання винних за протиправні дії, які прикриваються мандатом недоторканності. Це явище пронизало українське суспільство і його потрібно випікати розпеченим залізом. Виключення таких норм (щодо зняття недоторканності народних депутатів та суддів – ред..) саме з Конституції України – це лише початок», - вважає Микола Катеринчук.

Лідер Європейської партії України наголошує на необхідності системного підходу до питання зниження рівня зловживань корупції в країні зі сторони чиновників та посадовців. «Дієвим механізмом у боротьбі з корупцією можуть бути лише такі реформи, в основі яких лежатиме принцип мінімізації людського чинника при ухваленні будь-яких рішень. Наприклад, розрахунок за громадський транспорт в цивілізованих країнах відбувається виключно в безготівковій формі. Завдяки такому підходу знівельована можливість вкрасти гроші. А у нас в метро жетони продають просто так, без чеків і без касових апаратів. І таких прикладів можна навести безліч. Відходячи від таких рудиментів минулого ми матимемо максимально ефективний результат оздоровлення та збагачення людей і країни», - вважає політик.

Прес-служба Європейської партії України


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/359921.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua