В Верховній Раді зареєстровано законопроект, який заборонить окупаційні медіа

16 янв, 13:28

Про це в четвер, 15 січня на своїй сторінці у Фейсбук повідомив народний депутат України, голова підкомітету з питань держбезпеки Комітету ВРУ питань національної безпеки та оборони, екс-заступник Голови СБУ Андрій Левус.
- Сьогодні я разом з побратимами із «Самооборони Майдану», народними депутатами України Сергієм Висоцьким та Миколою Величковичем зареєстрував обіцяний законопроект, прийняття якого дозволить захистити інформаційний простір нашої країни від інформаційної агресії та експансії з боку держави-окупанта,- йдеться в повідомленні.
За словами народного депутата, пропонується внести відповідні зміни до діючого законодавства в сфері телебачення та радіомовлення.
На думку Андрія Левуса, захистити інформаційний суверенітет України можливо тільки шляхом заборони та скасування ліцензій каналів, що повністю або частково належать суб’єктам з РФ.
Також, він вважає, що в умовах збройної агресії Російської Федерації проти нашої країни неприпустимо й надалі давати окупантам впливати на свідомість українських громадян та отримувати ще й з цього шалені прибутки. 
- Всі пам’ятають цю історію з «Інтером» в новорічну ніч. Нагадаю, що 29% акцій каналу належать російському ОРТ,- наголосив народний обранець.
Зокрема, він зазначив, що російські телерадіоорганізації виступають одним із механізмів гібридної війни, засобом маніпуляції масової свідомості, рупором дезінформації громадян.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/359710.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua