На Одещині інваліди-переселенці погрожують голодним протестом через скруту, в якій опинились

16 янв, 12:38

Переселенці, які нині мешкають в санаторії «Сперанца», що на Одещині,  наголошують: готові оголосити безстрокове голодування. 

Люди  вимагають розселити їх у житло, придатне для проживання інвалідів із особливими потребами, яке б розташовувалося неподалік від спеціальних медичних установ, а також вимагають надати їм ліки згідно з державною програмою.

 Нагадаємо, санаторій «Сперанца»  п’ять останніх місяців слугував інвалідам-переселенцям  за житло, однак зараз у нього закінчилися гроші на проживання.

В обласній адміністрації кошти обіцяють уже незабаром і кажуть, що борги держави перед санаторіями за період бойових дій уже складають десятки мільйонів гривень.

Більшість інвалідів-переселенців у санаторії – це люди, які не можуть пересуватися без допомоги інших.

До слова, санаторій «Сперанца» ще в радянські часи був одним із небагатьох, пристосованих для дітей на інвалідних візках. Із початком АТО керівництво оздоровчого закладу зробило у приміщенні певні модифікації і вже в вересні прийняло перших переселенців із особливими потребами.

 На утримання інвалідів останні кілька місяців керівництво санаторію витрачало власні заощадження, заплановані на розвиток «Сперанци» у 2015 році. Гроші за проживання з інвалідів та їхніх сімей не брали. Оскільки забезпечувати людей харчуванням і теплом у кімнатах коштувало занадто дорого, санаторій зрештою вліз у борги.

Прес-служба Партії Пенсіонерів України


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/359698.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua