«ВОЛЯ» зупинила «фінансовий геноцид» селищного самоврядування

16 янв, 08:52

Перемогою «ВОЛІ» назвали народні депутати Юрій Дерев’янко та Ірина Суслова голосування парламентом законопроекту №1766 про внесення змін до Бюджетного кодексу України, що врятує сільські та селищні ради, 80% яких не вижили б в умовах Держбюджету-2015.
За закон проголосували 277 народних депутатів.

«В тексті закону врахована головна норма щодо можливості фінансування районними бюджетами сільських і селищних бюджетів згідно з текстом законопроекту №1728, що попередньо було зареєстровано партією «ВОЛЯ» та нашими колегами із «Батьківщини». А проголосований закон було внесено до порядку денного лише після того, як люди ВОЛІ надали широкого розголосу тій «бомбі уповільненої дії», що була закладена в бюджетних законах, прийнятих наосліп перед Новим роком. В результаті прийняття бюджетних законів сільські голови фактично не могли б здійснювати свої повноваження»,- заявив Юрій Дерев’янко.

Закон дає можливість зберегти місцеве самоврядування на селі шляхом фінансового забезпечення сільських та селищних рад за рахунок коштів бюджетів районів. За словами нардепа, відсутність цієї норми призвела б масового скорочення всіх робітників сільських та селищних рад та неможливості формування місцевих бюджетів.

«Ми звернулися до Голови Верховної Ради та депутатів всіх фракцій підтримати цей законопроект, щоб не нищити місцеве самоврядування, не знищити його в такий спосіб, через такий фінансовий геноцид. Адже саме на сільських головах сьогодні тримаються питання, пов’язані з мобілізацією та з допомогою воїнам АТО, а також інші делеговані питання, на які держава не виділяє кошти», - наголосив народний депутат.

Тепер можна вчасно вже наступного тижня прийняти місцеві бюджети, щоб нормалізувати життя громад і зняти ту шалену напругу, яка виникла із-за загрози масового звільнення практично усіх працівників сільських рад.

«Вважаємо це перемогою «ВОЛІ»,- підсумував Юрій Дерев’янко.

Прес-служба партії «ВОЛЯ»


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/359677.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua