Схід і Захід разом. В Україні відкриють перше закордонне представництво Тюркської Ради та офіс Об’єднаної Діспори Азербайджанців

22 дек, 12:43



 



24 грудня 2014 рокуо 12.00 в Києві відкриють центральний офіс Об’єднаноїДіспори Азербайджанців України (ОДАУ) та перше закордонне представництво Ради співпраці тюркомовних країн (Тюркська Рада). Новостворене представництво підсилить позиції України серед тюркських країн та сприятиме вирішенню стратегічних завдань держави в умовах нових геополітичних викликів.

У заході візьмуть участь Надзвичайні та Повноважні посли Туреччини, Азербайджану, Казахстану, Киргизстану, представники органів влади та громадськості цих країн.Заплановано участь лідера кримськотатарського народу МустафиДжемілєва, мера Києва Віталія Кличка. У ході засідання обговорюватиметься участь представників тюркських країн у забезпеченні безпеки та співробітництва в регіоні.

Відкриття представництва Тюркської ради в Україні – це визнання потреби вирішення питань тюркського населення та залучення нашої держави до розробки спільної політики в регіоні. Нагадаємо, що на території Української держави проживає два корінних народи: українці та кримські татари. Анексія Криму різко загострила ситуацію в регіоні та викликає занепокоєння серед тюркських країн.

Значущим є той факт, що азербайджанці є найбільшою тюркомовною діаспорою в Україні. За неофіційними підрахунками їх кількість сягає близько 500 тис. осіб. Багато з азербайджанських патріотів пліч-о-пліч з українцями та кримськими татарами воюють за свободу держави на сході країни. Значну роль в організації азербайджанського руху в Україні відводиться діаспорним організаціям. Відкриття центрального офісу ОДАУ сприятиме зміцненню зусиль азербайджанців та інших тюркомовних народів України у захисті та розбудові держави. 

Тюркська Рада є міжурядовою організацією, заснованою Азербайджаном, Казахстаном, Киргизстаном і Туреччиною у 2010 року для поглиблення співробітництва між тюркськими державами. Тюркська Рада служить в якості нового регіональногоінструменту для просуванняміжнародногоспівробітництва в ЦентральнійАзії, на Кавказі та БлизькомуСході, Південно-Східній Європі. Близькість держав-членів до різнихрегіональнихконфліктівзобовязує до участі у їх вирішенні. Більше про організацію: 

Об’єднана Діспора Азербайджанців України – створена 20 лютого 2013 в Києві. Основна метою є захист законних, соціальних, національних, культурних, та інших спільних інтересів своїх членів, сприяння налагодженню співпраці української та азербайджанської громади в Україні. Керівник ОДАУ - ХікметДжавадов. 


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/358090.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua