Українські міста розпочинають модернізацію систем теплопостачання на основі державно-приватного партнерства

18 дек, 08:22

17 грудня 2014 р. – У ході зустрічі учасників Експертного центру з питань державно-приватного партнерства та інфраструктури, організованої Програмою розвитку державно-приватного партнерства Агентства США з міжнародного розвитку та Американською торгівельною палатою в Україні, було представлено проект модернізації складових системи теплопостачання міста Малин Житомирської області, на основі енергозберігаючих технологій у рамках державно-приватного партнерства. Великий інтерес до зустрічі виявили представники інших муніципалітетів з різних регіонів України.
Для досягнення цілей проекту створено цілісну систему управління державно-приватним партнерством. Згідно з розробленим техніко-економічним обґрунтуванням, проект передбачає довгострокове надання послуг інвестором місту, що забезпечить нижчу вартість повної реалізації проекту, зробить можливим використання альтернативних видів палива, а також безпосередньо впливатиме на економічну ситуацію в місті та області. Головне, про що зазначають експерти, реалізація цього проекту продемонструє можливості раціональнішого використання фінансових ресурсів при будівництві інфраструктурних об’єктів у регіонах.
Мік Мюллей, Директор Програми розвитку державно-приватного партнерства (USAID) зазначив: «Завдяки використанню механізмів державно-приватного партнерства в умовах обмежених фінансових ресурсів, меру міста Малин та його команді вдалося залучити фінансові ресурси приватного сектору та його експертизу з метою підвищення якості та надійності системи теплопостачання у ключові комунальні будівлі міста. Сподіваюся, що як надійному партнеру, місту вдасться знайти спільну мову з приватним сектором для вирішення й інших важливих питань».
Олексій Шостак, Голова Малинської міської ради, яка в рамках державно-приватного партнерства реалізує проект модернізації системи теплопостачання, зазначив: «Хоча проект розрахований на 15 років, зараз вже є перші результати та показники економічної  ефективності, які задовольняють нас та наших партнерів».
Олена Кучеренко, Директор департаменту інвестиційно-інноваційної політки та розвитку державно-приватного партнерства, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, наголосила на відсутності альтернативи стимулюванню розвитку державно-приватного партнерства. За її словами, Міністерство економіки активно працює над підготовкою необхідної правової бази для більш ефективного використання такого механізму в Україні.
«Серед пріоритетів роботи нового Міністра економіки - покращення інвестиційного клімату в Україні, що на цьому етапі є найважливішим для подальшого розвитку країни. Ми звернулися до бізнес-спільноти з пропозицію взяти участь у формуванні таких рамок інвестиційної політики, яка відповідає очікуванням бізнесу та стандартам, рекомендованим Організацією економічного співробітництва та розвитку. Це стосується не лише закону про державно-приватне партнерство, але і суміжних питань, що впливають на процес практичної реалізації проектів. Ми плануємо й надалі координувати роботу усіх зацікавлених сторін для покращення механізму такого партнерства», - відзначила пані Кучеренко.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/357826.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua