У столиці планують залишити не більше7 тисяч кіосків

17 дек, 14:16

Міська влада планує зменшити кількість тимчасових споруд у столиці до 6,5-7 тисяч. Про це заявив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури – начальник Служби містобудівного кадастру Андрій Вавриш у своєму інтерв’ю виданню «Обозреватель».

За його словами, зараз у місті налічується 15 тисяч тимчасових споруд, власниками яких є три категорії підприємців. При цьому третя частина усіх кіосків з’явилися відносно недавно і підпорядкована так званим «сітьовикам», які працюють за «конфіденційною домовленістю» з різними структурами.

«Зараз у нас є 15 тисяч споруд. Можна сказати, це три категорії підприємців. 5 тисяч споруд - люди, які мають договори районів і ті, які отримали документи від Київського інвестиційного агентства. Це люди, які мають документи, які ведуть свою діяльність більше 5-7 років. Переважно для них це єдиний варіант заробітку.Ще 5 тисяч споруд - так звані "сітьовики", які з’явилися відносно недавно… Решта 5 тисяч споруд – випадкові. Тобто комусь від когось щось дісталося, комусь здалося, що це найкращий спосіб інвестувати», - зазначив Андрій Вавриш.

Нагадаємо, що днями у  Києві презентували лідарний сканер, який буде інвентаризувати абсолютно все міське середовище. Автомобіль зі сканером об’їде все місто та проведелазерне сканування і фотофіксацію об’єктів міського простору.

За словами Андрія Вавриша, це дозволить вже за два місяцівзнати реальну кількість кіосків та місця їх розташування, кількість об’єктів зовнішньої реклами, місць паркування тощо.

«Буде створена тривимірна модель міста, де всі об’єкти будуть прив’язані до території. Така модель виключає можливість корупції – власникам незаконних МАФів нема з ким домовлятися, адже все робить машина», - зазначає Андрій Вавриш.

За його словами, 31 грудня завершується оформлення договорів сплати пайової участі власниками кіосків до міського бюджету. Вже з нового року розпочнеться видача дозвільних документів на наступні п’ять років. Розміщуватимуться кіоски  відповідно до Комплексної схеми, а переважне право матимуть підприємці, які сплатили пайову участь у 2014 року.
 
Прес-служба Департаменту містобудування та архітектури


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/357765.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua