Микола Катеринчук вважає створення муніципальної поліції основою безпеки громадянського суспільства

17 дек, 09:16

Лідер Європейської партії України Микола Катеринчук вважає створення муніципальної поліції основою безпеки громадянського суспільства. Про це він сказав сьогодні під час проведення круглого столу «Проблеми громадської безпеки, євроінтеграції та безпеки бізнесу в умовах військового протистояння», який відбувся сьогодні у Європейському університеті в Києві.

Виступаючи перед присутніми Микола Катеринчук акцентував увагу на розробленому в цьому році групою фахівців та представників Європейської партії України законопроекту «Про муніципальну поліцію». Документ був зареєстрований в парламенті 7-го скликання народним депутатом Миколою Катеринчуком 10 липня 2014 року.

«Я вважаю, що ефективне перетворення в економічній, політичній та соціальних сферах в Україні неможливо без стабільної криміногенної обстановки та належного рівня громадського порядку. Єдиновірним шляхом є створення муніципальної поліції», - сказав Микола Катеринчук.

Дослідження, проведене Інститутом Горшеніна, наприкінці 2011 року, ілюструє, що населення України вважає рівень злочинності в країні високим – це підтвердили 78,4 % опитаних. На питання, чи є в населеному пункті, де вони проживають, місця, перебувати в яких вони остерігаються, ствердно заявили 75,2%. Також громадяни зазначили, що більш за все, побоюються фізичного насилля (побиття, грабежу) – 60,1%, та хуліганства – 45,8%. Все це яскраво свідчить, що діяльність органів внутрішніх справ України, на теперішній час, не відповідає реаліям часу. В такому стані органи внутрішніх справ можуть стати перешкодою демократичним реформам, що проводяться на цей час в Україні, тому необхідно шукати шляхи вдосконалення засобів по підтриманню громадського порядку на належному рівні, і цим засобом, безсумнівно, може стати муніципальна поліція.

«Актуальність створення муніципальної поліції не викликає сумніву, про що явно свідчить активне обговорення цієї теми, як серед посадовців, так і серед громадськості. На цьому тлі об’єктивно постала потреба в створенні недержавних суб’єктів правоохоронної (поліцейської) діяльності, функції яких могли б якнайповніше кореспондуватися з очікуваннями населення конкретних територій (громад)», - вважає лідер Європейської партії.

«Тим більше, що практика діяльності муніципальних поліцій надзвичайно позитивно зарекомендувала себе у багатьох країнах світу, в тому числі і країнах колишнього радянського табору. Імплементація в сучасну державно-правову дійсність України позитивної практики діяльності муніципальної поліції може стати рушійною силою посилення законності та правопорядку на території сіл, селищ, міст», - наголосив Микола Катеринчук.

Прес-служба Європейської партії України


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/357726.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua