Органами військової прокуратури Центрального регіону викрито факти незаконної реалізації устаткування, необхідного для виробництва бронетехніки, на 2,1 млн грн

15 дек, 15:09

Військовою прокуратурою Харківського гарнізону Центрального регіону України встановлені факти зловживання службовим становищем та службового підроблення керівництвом державного підприємства «Завод ім. В.О. Малишева», який підпорядковується державному концерну «Укроборонпром». Підставою для проведення перевірки стало звернення новопризначеного директора заводу щодо ревізії діяльності посадових осіб з попереднього керівництва.

Встановлено, що службові особи заводу в період з грудня 2012 року по серпень 2014 року, з метою одержання неправомірної вигоди для комерційних структур, внесли до офіційних документів підприємства недостовірні відомості про непридатність устаткування та списали з переліку основних активів заводу верстати, автомобільну техніку, комплектуючі до них, які були необхідні для виробництва бронетехніки. В подальшому, вказане майно вивозилось з території підприємства у вихідні та святкові дні та реалізувалось комерційним структурам як металобрухт. Вказаними діями державі нанесено збитків на загальну суму понад 2,1 млн грн.

Відомості щодо зазначених кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, військовою прокуратурою Харківського гарнізону Центрального регіону внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Для проведення досудового розслідування кримінальне провадження передано за підслідністю в органи внутрішніх справ, якими призначено ряд експертиз, серед яких судово-економічна, з метою встановлення точного розміру збитків, заподіяних підприємству оборонно-промислового комплексу.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/357558.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua