Перемога батьків львівських школярів

12 дек, 13:50

Начальник управління освіти Львівської міської ради Галина Слічна  на сторінці Батьківської ради Львівщини у Фейсбуці прокоментувала ситуацію, щодо відміни безкоштовного харчування молодших школярів.

Цей коментар з’явився 11 листопада 2014 року після того, як тиждень тому  були направлені листи з підписами батьків львівських школярів проти скасування бюджетного фінансування шкільних сніданків до Міністерства освіти, комітету ВРУ з питань освіти та науки та міського голови Львова.

Подаємо текст коментаря повністю: Управління освіти ДГП ЛМР розглянуло прес-реліз громадської організації «Пліч-о-пліч заради майбутнього» від 10.12.2014 щодо незрозумілої ситуації з безкоштовним харчуванням учнів молодших класів у загальноосвітніх закладах м. Львова.

Безкоштовне харчування для учнів 1-4 –х класів передбачене ст. 5 Закону України «Про охорону дитинства».

Станом на 11.12.2014 року жодних нормативних документів щодо змін до законодавства в частині відміни безкоштовного харчування учнів до управління освіти ДГП ЛМР не надходило.

Відповідно, при підготовці бюджетного запиту на 2015 рік управління освіти керувалося діючими нормативними документами, тому до нього включено потребу в бюджетних асигнуваннях на оплату послуг з одноразового харчування учнів 1-4 класів, дітей сиріт та дітей із малозабезпечених сімей.

Принагідно інформуємо, що начальник управління освіти не наділена повноваженнями відміняти безкоштовне харчування.

Нас дивує, що пані Слічна роз’яснення ситуації здійснює не публічно, а у соцмережі у вигляді коментаря. Також дивує її лицемірство, адже саме вона ще у вересні дала вказівку  директорам шкіл міста, щоб вчителі збирали заяви батьків про «добровільну»  відмову від безкоштовних сніданків.  Зрештою у своїй попередній заяві вона сама підтвердила наявність «добровільних відмов».

«Я схиляюсь до того, щоб повноцінну організацію харчування проводити безкоштовно лише для окремих категорій дітей. Це буде правильно, – вважає Галина Слічна. – Ми цього року по-іншому підійшли до організації харчування. Мали зустрічі в серпні з батьками, чули їхню думку. Багато з них запропонували, що вони не хочуть, аби дитина харчувалась за бюджетні кошти. Ми хочемо, щоб цей процес був юридично правильним, бо закон каже, що дитина повинна у початковій школі харчуватись. По місту є 284 заяви від батьків, які відмовились від харчування. Я вважаю, що правильно, якщо дитина не їсть в школі, не треба робити на неї розрахунок». ІА ZIK, 26 вересня 2014 року.

Коментар Галини Слічної у Фейсбуці ми вважаємо маленькою перемогою батьків львівських школярів, адже протягом двох місяців батьки зверталися  з листами до органів влади, щоб роз’яснити ситуацію щодо ініціативи управляння освіти Львівської міської ради відмінити бюджетне фінансування дитячих сніданків.

Сподіваємося пані Слічна на цей раз не поміняю свою позицію і не буде більше тероризувати директорів шкіл і вчителів збирати заяви щодо впровадження незаконних ініціатив. Сподіваємося, що в подальшому у  місті Львові, який завжди вважається містом реформ,  наступні новації будуть іти на користь і захист середньої освіти.

Громадське об’єднання «Пліч-о-пліч заради майбутнього»


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/357337.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua