«Український день на виставці POWER-GEN International у США»

12 дек, 12:51

З 9 по 11 грудня 2014 року проходила найбільша у світі виставка з питань енергетики POWER-GEN International (Орландо, США).

10 грудня Центр досліджень енергетики (EIRCenter.com) спільно з Міністерством торгівлі США (The United States Department of Commerce) і компанією Penn Well (організатор POWER-GEN) проводили захід Ukrainian panel at Power-Gen 2014, присвячений презентації українського енергетичного сектору і його можливостей для американських та світових інвесторів, постачальників технологій і обладнання. В заході взяли участь представники уряду України та США, найбільших державних та приватних компаній – учасників енергетичного ринку України. Програма виступів була насичена актуальною тематикою сучасної української енергетики.

Радник з питань енергетики віце-прем'єр-міністра України Вадим Гламаздін у своїй доповіді розглянув питання реформування та перспективи розвитку енергетичної галузі України. Серед питань реформування української енергетики особливе місце займає тема енергетичної безпеки держави. Одним з напрямів реалізації програми енергетичної безпеки - є заміщення російського газу, на цьому детально зупинився генеральний директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко: «У найближчі 3-5 років Україна реалізує план газозаміщення та перехід котелень на біопаливо. Це найважливіший інструмент разом зі зростанням енергоефективності для різкого зниження залежності від російського газу, за великим рахунком – питання енергетичної незалежності нашої країни».

Прагнення енергетичних кіл України до реформування та розбудови галузі знайшли відгук у державних діячів США. Заступник міністра торгівлі США пан Метью Мюррей запевнив: «Американський уряд активно підтримує реформу енергетики України. США надасть технічну та фінансову підтримку з метою забезпечення більшої захищеності та незалежності енергетичної галузі України. Ми також відновимо програми публічно-приватного партнерства, щоб знаходити нові можливості залучати».

Під час виступів українських доповідачів було презентовано план заходів щодо запобігання негативних наслідків можливих ускладнень постачання теплової та електричної енергії населенню і підприємствам. Цей план було створено україно-американо-канадською групою урядових фахівців. У своїх промовах представники американських урядових кіл запевняють, що будуть допомагати Україні, якщо виникне нагальна потреба у забезпеченні електростанцій паливом у зимовій період. Зокрема, старший радник з міжнародних відносин Міністерства енергетики США пан Вільям Брайан запевнив: «Україна не лишиться на самоті у складних умовах опалювального сезону цього року: уряд США буде продовжувати надавати Україні допомогу на шляху до виходу з енергетичної кризи».

Український день на POWER-GEN пройшов у змістовних доповідях, дискусіях та супроводжувався результативними зустрічами між фахівцями США та України.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/357330.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua