Представники Уряду, Парламенту та громадянського суспільства обговорять запуск суспільного мовлення в Україні

11 дек, 15:12

12 грудня о 10.00 у Києві (готель «Хілтон», бул. Тараса Шевченка, 30) розпочнеться міжнародна конференція «Запуск суспільного мовлення в Україні. Зворотній відлік», ініційована міжвідомчою робочою групою по впровадженню Закону України «Про суспільне телебачення і радіомовлення».

Європейські та українські експерти підіб’ють підсумки 6-місячного терміну (він сплив 15 листопада 2014 року), відведеного законом на здійснення заходів, необхідних для запуску Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) на базі Першого національного.

Сторони, відповідальні за ці заходи, презентують на конференції результати своєї роботи і озвучать проблеми, які лишилися не вирішеними. Спільно з експертами Ради Європи  буде вироблено план дій для успішного завершення реформування Першого національного у суспільного мовника.
 
На відкритті конференції виступлять В'ячеслав Кириленко, Віце-прем'єр-міністр - Міністр культури України; Оксана Сироїд, заступник Голови Верховної Ради України; Люк Якобс, Посол, Посольство Бельгії в Україні; Роман Ващук, Посол, Посольство Канади в Україні; Сільвія Грюндман, Голова Відділу медіа та управління Інтернетом департаменту Інформаційного суспільства Директорату прав людини та верховенства права, Рада Європи; Томас Фреллесен,  Заступник Голови Представництва ЄС в Україні; Олег Наливайко, Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України; Юрій Артеменко, Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Після офіційних виступів – до 11.00 –  журналісти матимуть можливість поспілкуватися з запрошеними на відкриття гостями у неофіційній обстановці.

11.00-15.00 – виступи учасників конференції
15.30 – брифінг для преси: підбиття підсумків конференції, в якому візьмуть участь Клаудіо Каппон, віце–президент Європейської мовної спілки; Олег Наливайко, Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України; Зураб Аласанія, Генеральний директор Національної телекомпанії України; Ольга Герасим’юк, Перший заступник Голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Детальна програма заходу – у вкладеному файлі.

Онлайн-трансляція конференції – на Youtube-каналі Першого Національного https://www.youtube.com/watch?v=ZhaZrEQrmWw та на каналах партнерів.

Трансляція у соціальних мережах Facebook та Twitter – за хештегом #суспільне. 

Місце проведення: м. Київ, готель «Хілтон», бул. Тараса Шевченка, 30, зала «Даллас-1». Реєстрація – о 9.30, початок заходу – 10.00.

Для забезпечення комфортної роботи журналістів під час заходу у залі «Мюнхен» обладнано прес-центр.

Для акредитації та отримання докладнішої інформації, просимо звертатися до прес-служби Національної телекомпанії України.
  Контактна особа – Валентина Ковач. Тел.: 044 482 07 66 та 097 651 11 84 або на ел. пошту: valy_a@ukr.net


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/357208.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua