Мирна акція громадського об'єднання Вільна генерація: Доступне житло кожному!

05 дек, 08:29

Представники ГО у п’ятницю на площі Лесі Українки, 1 об 11.30 проведуть мирну акцію з тим, щоб відстояти право українців на гідне та комфортне життя на своїй землі.
Кожен українець має право на власне житло, але останнім часом реалізувати це право пересічним громадянам стає все важче. За останні 10 років ціни на нерухомість злетіли в 7 разів,обігнали в кілька разів показник ВВП та рівень зростання доходів середньостатистичного українця. Це, здебільшого, стало можливим завдяки небаченому атракціону щедрості банків. Утім, фінансова криза 2008-2009 років опустила всіх на землю.
Зрештою, за цей час ціни на житло не зменшились, а про таке поняття як "доступне житло" і зовсім всі забули. Воно хіба що згадується у невдалих рекламних салоганах та ще менш успішних державних програмах.
Разом з тим, нагадаємо, 8 листопада 2007 року тодішній Президент України Віктор Ющенко видав Указ "Про заходи щодо будівництва доступного житла в Україні та поліпшення забезпечення громадян житлом", який серед іншого вимагає від органів місцевого самоврядування передбачати   під  час  планування  територій  земельні  ділянки  для  будівництва  доступного житла.
Тобто, відповідно до Указу, місцеві органи повинні були передбачити такі земельні ділянки для  будівництва доступного  житла, і безоплатного їх надання в користування.
ГО "Вільна генерація" хоче звернути увагу київської влади на те, що українці мають право скористатися такою можливістю. І разом ми можемо знайти дієве рішення, як забезпечити кожного громадянина індивідуальним житлом. Головне, щоб ці ініціативи не гальмувалися безвідповідальними чиновниками.

Пілотний проект нашої організації передбачає будівництво котеджного містечка за енергозберігаючими технологіями поблизу міста Києва за ціною 3000 грн. за кв. м. Згідно із концепцією, яку ми пропонуємо, кожен з майбутніх власників такого житла зможе взяти участь в будівництві, заощаджуючи на сплаті його вартості.
Типовий проектрозрахований на 50 кв. м. індивідуального житла. Повна вартість будинку – 150 000 грн. Виплата суми, за умови відпрацювання необхідної кількості нормо-годин, здійснюється по закінченні будівництва. Строк реалізації проекту – 2015 рік.
Пілотний проект розрахований на 120 індивідуальних будинків у котеджному поселенні.
Щоб взяти участь у пілотному проекті треба стати членом громадської організації "Вільна генерація". Це можна зробити наступним чином:
-          особисто написати письмову заяву в нашому офісі за адресою вул. Виборзька 49а, м. Київ (довідки за тел. 044 585 9505);
-          або заповнити анкету на сайті: http://freedome.org.ua/webform/priiednuysya-do-nas.html


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/356563.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua