Донбас боротиметься за права людини

04 дек, 10:58

 

 

прес-конференція в Сєвєродонецьку

 

 

У понеділок, 8 грудня о 14:00 в місті Сєверодонецьк Луганської області (Готель Центральний пр-т Гвардійський 13, конференц-зала), відбудеться прес-конференція, під час якої нова заснована у Донбасі ініціатива - Східна правозахисна група, заявить про свою стратегію і напрями роботи.

 

Чому у Донбасі пропадає вугілля та який це має стосунок до прав людини? Трагічна ситуація в шахтах Донбаса – чи існує вихід? Як розслідувати злочини проти прав людини в умовах неоголошеної війни? Що можна протиставити безправності та насильству?

 

Про ці питання та про багато іншого розкажуть відомі митці, правозахисники, юристи, що в даний час працюють на Донбасі, хоча деякі з них приїдуть у Донбас лише заради цієї прес-конференції.  

 

Засновник Східної правозахисної групи, мешканець Лісічанську, Павло Лісянський розповість про те, без чого мирне життя Донбасу не вдасться відстояти: про можливості зараз, у найтрагічніші для Донбасу часи, створювати громадське суспільство та сильні правозахисні ініціативи. Українська художниця, письменниця та громадська активістка Євгенія Бєлорусець, що працює у Берліні та Києві, представить свою нову роботу, що виникла у Донбасі. Запрошені на прес-конференцію юристи та соціологи нададуть оцінку актуальним процесам, що визначають життя на мирних українських територіях Сходу.

 

Особливу увагу буде приділено питанню про доступ до інформації в регіонах, що знаходяться в безпосередній близькості від зони військових дій.

 

Східна правозахисна група вважає одним з першочергових напрямків своєї роботи - захист права на працю. Непродумана державна політика, невиплати і затримки заробітних плат, ініціативи щодо закриття підприємств, що знаходяться на територіях прилеглих до зони військових дій - призведе до того, що злочинні формування гратимуть роль найбільших "роботодавців» регіону і збідніле населення буде примушено до співпраці з ними. Як цьому запобігти обговорюватимуть на прес-конференції юристи та громадські діячі Східної правозахисної групи та НГО “Громадський контроль праці”. 

 

Ми запрошуємо на прес-конференцію журналістів, правозахисників та всіх зацікавлених в заявленій тематиці.

 

Інформаційна підтримка прес-конференції: журнал Простори.

 

 

Попередній склад учасників прес-конференції:

 

Павло Лісянський, громадський активіст, блогер, засновник і учасник Східної правозахисної групи, правозахисник, профспілковий діяч, учасник НПГУ (Лісічанськ, Харків)

 

Віра Ястребова, засновниця ГО "Громадський контроль праці» (Лісічанськ)

 

Євгенія Бєлорусець, авторка, художниця, громадська діячка, учасниця кураторської групи Худрада, редакторка журналу Простори (Київ, Берлін)

 

Денис Шахбазьян юрист, учасник Східної правозахисної групи (Лісічанськ)

 

Іван Пасікун адвокат, юрист, учасник Східної правозахисної групи (Київ)


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/356535.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua