Новопризначений уряд має розуміти величезну відповідальність за доручену справу

03 дек, 15:19

Призначений вчора Кабінет міністрів Україні складає враження змішаного  органу – в ньому є й посадовці з досвідом роботи в бізнесі, й в державних органах, й особи, які призначені з міркувань політичної доцільності. Але з сьогоднішнього дня вони мусять забути про особисті та політичні    розбіжності та перейнятися  ідеєю командної роботи та величезної відповідальності за доручену справу. Лише таким чином можливо виконання завдань, які стоять перед нинішнім урядом – зняття соціально-економічної напруги, рішуче здійснення реформ, необхідних для розвитку економіки та вітчизняного виробництва, зміцнення стабільності та мирного процесу в країні, викорінення корупції.    Такої думки президент УСПП Анатолій Кінах.
«Урядовій команді вдасться змінити ситуацію лише в тому випадку, коли і окремі посадовці, і кабінет в цілому буде здатний відмовитися від майбутніх кар’єр, партійних та бізнесових інтересів, та все без залишку віддати справі рятування України, а питання, на наш погляд, постало  саме так. Спиратися на кращий світовий досвід, діяти швидко, відкрито, по-європейськи, прийняти програми, яких невідкладно потребує соціально-економічна ситуація – підготовки проекту бюджету на 2015 рік та внесення його в парламент, підтримки переселенців та бізнесу зі сходу, вдосконалення кредитної політики, захисту вітчизняного виробника, експортера, імпортозаміщення та локалізації виробництв, внутрішнього ринку,  розвитку малого та середнього бізнесу,  адресної   соціальної підтримки населення у зв’язку з зростанням цін та комунальних тарифів тощо, – ось що суспільство вимагає  від новообраного уряду», – переконаний А.Кінах.    
На його думку, окрема тема роботи новопризначеного Кабінету міністрів – покращення комунікацій з бізнесом, громадським організаціями та експертною спільнотою. «Професійний, взаємовідповідальний, тісний та постійний діалог влади та громадянського суспільства не потребує додаткового декларування, але він має неухильно працювати, оскільки знання, досвід, допомога ділової спільноти, тим більш – в кризові часи, лише покращить якість урядових рішень, призведе до більш високої результативності їх виконання», – вважає президент УСПП. 
Анатолій Кінах нагадав про необхідність персональної відповідальності урядовців за ухвалені рішення та дії, що ними вчинені або не вчинені, в тому числі – стосовно бізнесу. Нинішній кризовий час, на його думку, вимагає дій за принципом «не нашкодь», влада має робити все, щоб допомогти  підприємствам зберегти обсяги виробництва, робочі місця, ринки збуту, створити всі умови для подальшого розвитку.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/356457.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua