Найбільше докладав зусиль, аби гуманітарну політику сприймали на рівні з політикою обороноздатності, - Олександр Сич

02 дек, 08:32

«Найбільше докладав зусиль, аби гуманітарну політику сприймали на рівні з політикою обороноздатності. Нарешті вже на найвищому рівні з’являється розуміння того, що вкладати гроші в гуманітарну сферу – це те саме, що вкладати їх в бронетранспортери, набої чи спорядження вояка», - повідомив виконувач обов’язків Віце-прем’єр-міністра України Олександр Сич за підсумками роботи в уряді 1 грудня 2014 року.
Аналізуючи дев’ять місяців роботи Кабінету Міністрів України, Олександр Сич відзначив, що урядовцям вдалося втримати загальну ситуацію в країні під контролем в умовах ведення війни та спрямування максимальних потуг на фінансування «фронтових потреб». Більше того, в підсумку гуманітарна галузь порівняно з обороноздатністю, економічною сферою, енергетикою чи фінансами має більш переконливий вигляд.
За словами урядовця, крім «гасіння пожеж локальних проблем», уряд працював над формуванням стратегічного бачення розвитку кожної з галузей гуманітарної сфери: «Сьогодні можемо підсумувати, що в освіті та охороні здоров’я розроблені відповідні концепції розвитку, а в молодіжній політиці і культурі – напрацьовані декількарічні пріоритети розвитку, що слугуватимуть концептуальною базою для роботи наступного уряду», - додав він.
Олександр Сич наголосив, що впродовж усього часу на посаді Віце-прем’єр-міністра України тримав на контролі з десяток важливих тем гуманітарної сфери держави, зокрема, інформаційної безпеки, політики національної пам’яті та національно-патріотичного виховання, книговидання та українського кіно, героїзації осіб, що віддали життя у боротьбі за незалежну Україну, пропаганди здорового способу життя і боротьби з ВІЛ-інфекцією тощо.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/356338.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua