Конкурсне завдання Міжнародного конкурсу «Територія Гідності» доступне для всіх

02 дек, 08:23

Відсьогодні, 1 грудня 2014 року, завершена реєстрація учасників Міжнародного відкритого конкурсу на оновлення громадського простору центрального ядра м. Києва з меморіалізацією подій Революції Гідності «Територія Гідності». Перший том конкурсного завдання відтепер доступний для усіх на офіційному сайті конкурсу. Другий та третій том будуть доступні до завантаження протягом наступних двох тижнів.
 
За словами головного архітектора м. Києва Сергія Целовальника, на конкурс подано 478 заявок з 40 країн світу. Більшість учасників з України та США.

З 1-го грудня протягом трьох місяців учасники конкурсузможуть запропонувати свої ідеї з чотирьох номінацій на вибір: Громадський простір Майдану та центрального ядра м. Києва; Меморіалізація подій Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні;Міжнародний культурний центр «Український дім на Європейській площі»;Багатофункціональний музейний комплекс «Музей Свободи/МузейМайдану».Прийом конкурсних робіт запланований на 28 лютого 2015 року.

«Ми не поспішаємо говорити про терміни втілення усіх номінацій конкурсу у життя. Проте чітко розуміємо, що після подачі конкурсних робіт має відбутися  їх публічне обговореннясеред жителів усієї країни, а також професійний розгляд проектів. Виставку робіт буде розміщено на Майдані, а також планується показати її, як мінімум, у 4-х містах – Львові, Харкові, Одесі та Дніпропетровську», - зазначив Сергій Целовальник.

Підведення результатів конкурсу заплановано на30 травня 2015 року.

Слідкуйте за новинами на офіційному сайті конкурсу: terradignitas.kga.gov.ua

Прес-служба Департаменту містобудування та архітектури


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/356334.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua