Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону підтримано державне обвинувачення у суді щодо майора ДСНС в отриманні «хабара»

28 ноя, 08:51

Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України підтримано державне обвинувачення в суді в кримінальному провадженні стосовно провідного інспектора цивільного захисту Дарницького РУ ГУ ДСНС України в м. Києві, майора служби цивільного захисту Д., у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.
Майор ДСНС обвинувачувався у отриманні неправомірної вигоди у розмірі 3000 гривень за не проведення перевірки суб’єктів підприємницької діяльності. Також він ввів в оману одного з підприємців і вимагав у нього 15000 гривень за нібито сприяння у підготовці документів для надання терміну щодо усунення виявлених порушень пожежної безпеки.
24.11.2014 Дарницький районний суд м. Києва призначив обвинуваченому покарання у виді штрафу в розмір 1300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (22100 гривень) з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із здійсненням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 1 рік.
Довідково:
Стаття 190. Шахрайство
ч.1 Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.
Стаття 368. Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою
ч.1. Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища - карається штрафом від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі спеціальною конфіскацією.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/356042.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua