УСПП закликав нову Верховну Раду і уряд до консолідації

28 ноя, 08:47

Український союз промисловців та підприємців, від імені своїх членів – тисяч підприємств і десятків асоціацій та об’єднань звернувся до новообраної Верховної Ради України з закликом сконсолідувати зусилля у боротьбі за майбутнє благополуччя нашої країни та громадян.
«Нинішні реалії такі, що потребують надзвичайних зусиль і дій, продуманих і відповідальних рішень, активного діалогу між  громадськістю і владою. Промисловці і підприємці, пересічні українці, а також і наші міжнародні партнери – Європейський союз і Міжнародний Валютний Фонд, зараз стурбовані відсутністю зрозумілих і чітких пріоритетів, ясного бачення програми дій на найближчий період по упередженню поглиблення системної соціально-економічної кризи», - заявив президент УСПП Анатолій Кінах.
Першочергові завдання, швидкого вирішення яких ділова спільнота і суспільство чекає від нового парламенту, це затвердження персонального складу уряду. «Кандидати на крісла мають відповідати найвищим вимогам щодо своїх посад. Оскільки умови роботи у них будуть надскладні. Ми сподіваємося на обрання до нового уряду  не за принципом партійних квот, кумівства, намагання обслуговувати інтереси певних фінансових груп, доступу до бюджетних ресурсів, а виходячи з вимог досвіду, високого рівня володіння навичками державного менеджменту, уміння працювати в інтересах суспільства і держави», - вважає президент УСПП.
У числі першочергових завдань уже нового уряду, наполягають в УСПП, є формування проекту головного фінансового закону – бюджету на 2015 рік та напрацювання чіткого плану  КМУ і Нацбанку з недопущення подальшого обвалу гривні. Також регулятор у стислі терміни має скасувати  адміністративні обмеження, що руйнують експортний потенціал України. «Нацбанк повинен відмовитися від неефективних адміністративних обмежень, і визнати, що такі рішення як обов’язковий продаж 75% валютної виручки експортерами, або занадто малі - 90-денні терміни розрахунків за експортними операціями не дають бажаного ефекту. На ринку не більшає доларів, лише уповільнюється і без того млява експортна діяльність», - вважає А.Кінах. Не можуть виробники розраховувати і на прибутки від роботи на внутрішньому ринку, адже в Україні спостерігається безпрецедентне падіння купівельної спроможності громадян.
«Низька купівельна спроможність громадян, гривня, що девальвувала уже на 100%, високі темпи інфляції споживчих цін провокуватимуть подальше зниження обсягів промислового виробництва, згортання активності малого і середнього бізнесу. Відтак, уже нагально необхідні програми антикризової підтримки бізнесу та удосконалення системи соціального захисту. Важливо не допустити подальшого зниження  платоспроможності внутрішнього ринку, оскільки вона є прямою умовою  для розвитку виробництва», - вважає громадський діяч.
Також уряд і парламент мають об’єднати зусилля у питанні гарантування енергетичної безпеки країни, безпроблемного проходження опалювального сезону, унеможливлення будь-яких техногенних чи інших надзвичайних подій, соціальних потрясінь.
«Головна соціальна тема зараз – турбота про сотні тисяч переселенців, які залишили свої домівки у зоні бойових дій на сході – цим людям потрібні домівка, робота, поновлення соцвиплат чи державна допомога, медичне забезпечення, а їхнім дітям - школи і садочки. Щоб забезпечити таку кількість людей необхідним потрібні державні програми по підтримці і соціальному захисту. Також ми маємо докласти надзвичайних зусиль по підтримці і захисту мирних громадян України – які залишилися на територіях, захоплених бойовиками. Вони – теж наші співвітчизники, тож повинні відчувати, що держава про них пам’ятає і дбає», - вважає А.Кінах.
На його думку, всі гілки влади зараз мають злагоджено працювати на головну мету - захист безпеки і територіальної цілісності України. А промисловці і підприємці своєю чергою готові долучитися до цієї мети, працюючи спільно з владою над підтримкою та оновленням економіки країни, її модернізацією. В зв’язку з цим, у середині грудня планується позачерговий надзвичайний з’їзд промисловців, підприємців та роботодавців України, в якому передбачена участь представників влади – кабінету міністрів, парламенту, метою якого є напрацювання антикризових заходів.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/356036.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua