Наукова громадськість херсонщини звернулась з вимогою прискорити створення національного природного парку «Нижньодніпровський»

26 ноя, 13:21

Наукова громадськість Херсонщини звернулася до Кабінету Міністрів  України, Державного агентства лісових ресурсів, Херсонської ОДА та  Міністерства екології та природних ресурсів України з проханням не  зволікати з створенням національного природного парку "Нижньодніпровський"). Під відкритим зверненням підписались науковці Херсонського державного університету, Херсонського державного аграрного університету, філій НАН України, Чорноморського біосферного заповідника, біосферного заповідника "Асканія-Нова", національних природних парків "Джарилгацький" та "Олешківські піски" та інші представники наукової спільноти Херсонщини. На їх думку, створення парку буде сприяти не тільки збереженню та відродженню дельти Дніпра, але й оптимізації соціально-економічної ситуації в регіоні парку.

На даний момент проект створення НПП "Нижньодніпровський" повністю розроблений і погоджений з усіма користувачами земельних ділянок, окрім трьох підприємств лісової галузі.

"Керівництво Державного агентства лісових ресурсів України нам повідомило, що не проти створення НПП "Нижньодніпровський" на територіях підпорядкованих Держлісагентству підприємств, адже об’єкти природо-заповідного потрібно збільшувати. Але треба знайти компроміс по деяким питанням, зокрема щодо мисливського господарства. Ми сподіваємось що яскраво виражена позиція науковців Херсонщини прискорить цей процес" - каже активіст ДОП м.Києва Тєстов Петро.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/355838.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua