Рік після Вільнюсу: чого досягнуто та що далі?

26 ноя, 12:17

Міжнародний центр перспективних досліджень 27 листопада 2014 року проводить експертний круглий стіл на тему «Рік після Вільнюсу: чого досягнуто та що далі?».

В роботі круглого столу беруть участь:вище керівництво держави, представники Уряду та основних політичних сил, державних органів влади України, представники Європейської Комісії та Європейського Парламенту, представники дипломатичного корпусу держав-членів ЄС та країн Східного партнерства, експерти з питань європейської інтеграції, представники бізнес-асоціацій, торгово-промислових палат та інші.

Круглий стіл відбудеться 27 листопада  2014 рокуз 13-00 по 15-00за адресою інформаційна агенція «Укрінформ», бул. Б. Хмельницького, 8/16, Київ, 01001.Акредитація на місці за редакційним посвідченням.

28 листопада минає рік з моменту проведення пам’ятногоВільнюського саміту Східного партнерства, під час якого тогочасне українське керівництво відмовилося підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

За рік, що пройшов після Вільнюсу, Україна пережила низку потрясінь, однак спромоглася остаточно визначити євроінтеграцію як єдиний вектор зовнішньої політики, підписати та ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Водночас, сьогодні перед країною стоїть низка складних задач, пов’язаних як із балансуванням між глобальними гравцями на міжнародній арені, так і подоланням внутрішнього опору закостенілої з радянських часів системи щодо впровадження низки реформ європейського зразка в систему державного управління.

Організатори круглого столу ставлять собі за мету оцінити наслідки Вільнюського саміту Східного партнерства 2013 для України та регіону в цілому, обговорити досягнення та найближчі завдання у просуванні реформ та імплементації Угоди про асоціацію, кроки з метою забезпеченні захисту, територіальної цілісності та єдності країни.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/355832.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua