Андрій Левус продовжуватиме працювати в сфері безпеки

25 ноя, 15:42

На своїй сторінці в Фейсбуці заступник керівника Самооборони Майдану прокоментував своє звільнення з посади заступника голови СБУ.

Сьогодні Президент підписав указ про моє звільнення з посади заступника голови СБУ у зв’язку з обранням мене народним депутатом України. Хочу відзвітувати перед громадськістю за 9-ти місячну роботу в Службі, куди був делегований Самообороною Майдану після першого етапу Революції. Одразу зазначу, що розповім тільки про те, що підлягає оприлюдненню.
1.Разом з патріотичними офіцерами СБУ та побратимами з «Самооборони» та «Правого сектора» вдалося зупинити розгортання кампанії «Русская весна» в Херсоні, Миколаєві, Харкові, Запоріжжі, Дніпропетровську та Одесі. Координував взаємодію спецслужби з патріотичною громадськістю.
2.Створив мережу антидиверсійних партизанських загонів на території Донбасу. Налагодив їхнє навчання (разом з ТСОУ та «Самообороною Майдану» створено 4 навчальні центри), комплектацію та взаємодію з підрозділами СБУ. Більшість новин про ліквідацію терористів, їхньої техніки та стратегічні об’єкти є справою саме цієї мережи. У складі цих антидиверсійних загонів безпосередньо брав участь в спеціальних операціях в зоні АТО. На території бойових дій працював сумарно майже два місяці. Більше розповісти не можу з зрозумілих причин.
3. З травня по серпень разом з різними волонтерами займався визволенням українських заручників з полону терористів. За цей час вдалося звільнити 176 осіб.
4. Реформував департаменти Служби, які входили в зону моєї відповідальності. Оптимізував роботу Департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення, переорієнтував його під адекватне ситуації ведення інформаційної війни. Залучив до керівництва Галузевим державним архівом СБУ патріотів-істориків з Центру досліджень визвольного руху. Це важливий крок до розсекречення всіх архівів тоталітарної доби. Військово-медичне управління СБУ з перших днів після Майдану займається лікуванням активістів Революції, а також ініційовано лікування учасників АТО за кордоном. Разом з Головною інспекцією СБУ розроблено концепцію реформування Служби, скасовано сотні застарілих директив, які гальмували її розвиток. Розроблено нові законопроекти про управління спеціальних операцій та доступ до державної таємниці.
5. Залучив до роботи в СБУ більше сотні молодих патріотів. З перших днів після Революції сприяв очищенню Служби від одіозних осіб, пов’язаних зі злочинними діями режиму Януковича. Контролював розслідування злочинів пов’язаних з кривавими подіями на Майдані, відповідні матеріали передані в Генеральну прокуратуру.
Знаю, що міг би, напевно, зробити більше, однак, робив все, в міру своїх сил та можливостей. Доводилося швидко реагувати на виклики часу та вчитися на марші. Очевидно, що й були помилки.
Хочу подякувати багатьом справді патріотичним працівникам та офіцерам Служби, а також її голові Валентинові Наливайченку за те, що мав змогу працювати пліч-о-пліч в складні для країни часи.
Продовжуватиму працювати у сфері національної безпеки в парламенті. Своїми пріоритетами вважаю підготовку та прийняття законопроектів про СБУ, сили спеціальних операцій, резервну армію та стратегію інформаційної безпеки. Слава Україні!


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/355735.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua