У Нацбанку поки не почули пропозиції промисловців та підприємців

24 ноя, 14:07

Діалог між Національним Банком України та діловою спільнотою, зокрема і в рамках останньої ділової зустрічі, яка відбулася за ініціативи УСПП в НБУ 10 листопада 2014 року,  поки не дає результатів. Цей факт констатував президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах, коментуючи рішення НБУ продовжити до 2 грудня 2014 року дію постанови правління НБУ щодо обов’язкового продажу 75% валютної виручки експортерами.
На думку президента УСПП, головна проблема в тому, що адміністративні заходи НБУ, а це - обмеження термінів повернення валютної виручки до 90 днів, вимога обов’язкового 75% продажу валютної виручки, обмеження доступу до депозитів та відсутність системи кредитування на сприятливих умовах, створюють величезні проблеми для українських експортерів і імпортерів, що в свою чергу призводить до втрати ними зовнішніх ринків збуту, кризи обігових ресурсів підприємств, поглиблення недовіри населення до банківської системи та відтоку коштів з банків.
«Вирішити такі глибокі проблеми можна тільки спільними зусиллями  ділової спільноти, уряду і національного банку. Тому промисловці, підприємці і роботодавці вимагають чітких сконсолідованих дій КМУ і НБУ, особливо, у тій частині де адміністративні і фіскальні заходи, повинні обов’язково доповнюватися заходами зі створення сприятливих умов та стимулювання ділової активності на внутрішньому ринку України, диверсифікації експорту та імпортозаміщення», - вважає Анатолій Кінах.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/355637.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua