Скасування позаблокового статусу має бути зафіксоване в коаліційній угоді – Гриценко

17 ноя, 08:45

Україна повинна найближчим часом скасувати позаблоковий статус та встановити союзницькі відносини з країнами, які можуть надати військово-технічну допомогу. Про це в ефірі радіо «Ера FM» заявив лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

«Рівень загроз у світі зараз такий, що жодна з держав, навіть найпотужніших, не спроможна сама гарантувати спокій своїм громадянам. Позаблоковий статус - це абсолютна дурниця за нинішніх умов», - сказав він.

За словами Гриценка, Україна повинна насамперед  докласти дипломатичних зусиль, щоб встановити союзницькі відносини  з державами, які передбачають надання військово-технічної і, у разі потреби, військової допомоги - насамперед з Великою Британією і США як гарантами Будапештського меморандуму, за яким вони не виконали свої зобов’язання.

«Стратегічним для нас є вступ до НАТО. Ясна річ, що це буде шлях, але цей шлях треба починати. Тому одним із перших рішень, яке повинна прийняти нова ВР - це скасування позаблокового статусу України. Ця позиція має бути зафіксована в коаліційній угоді вже зараз, - наголосив політик. - Коли громадська думка в країні буде готова до вступу в НАТО, треба провести референдум і зробити цей крок».

«Насторожує те, що президент Порошенко протягом останніх двох місяців взагалі не вживає слова НАТО, його немає ні в програмі президента, не було і в програмі його політичної сили на парламентських виборах. У пакеті реформ говориться про збільшення чисельності української армії до півмільйона і збільшення ВВП на утримання армії до 5 %», - зазначив Гриценко

«Це свідчення того, що Порошенко відмовляється від курсу на вступ до НАТО. Я не виключаю, що це стало предметом домовленостей з Путіним», - підкреслив лідер «Громадянської позиції».


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/354982.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua