У Києві відбулася Міжнародна конференція з нагоди Дня толерантності

13 ноя, 18:01

Сьогодні у Києві у Дипломатичній Академії України відбулася Міжнародна теоретична конференція, присвячена Міжнародному Дню толерантності, який відзначається у всьому світі 16 листопада.

У Конференції взяли участь Посол Палестини в Україні Мохаммед Касем Аль-Асаад, Посол Держави Кувейт в Україні Юсеф Хусейн Аль-Кабанді, Голова громадської організації з Нігерії Босе Аделаджа, а також громадські діячі, політологи, провідні юристи, науковці та представники органів виконавчої влади України.

Учасники обговорювали напрямки і розробки щодо впровадження ідей толерантності в законодавчо-правову систему України з урахуванням національних особливостей. У контексті сучасних подій в Україні толерантність розглядалась як інструмент національної політики, направлений на єдність та шляхи забезпечення миру в Україні, як соціальний капітал, а також як форма взаємовпливу культур у сфері туризму, спорту, мистецтві, науці й освіті.

Посол Палестини в Україні Мохаммед Касем Аль-Асаад у своїй доповіді звернув увагу на неподільність толерантності та миру: «Мир – це природня необхідність толерантності. Якщо мир означає відсутність війни та безпеку, то присутність толерантності є живою необхідністю такого миру. Врешті толерантність та мир є єдиним цілим, що виражаються у двох дуже схожих формах. Насилля суперечить толерантності, тому що остання заперечує будь-яке насилля, ворожнечу та домінування».

Голова Міжнародного фонду культурного співробітництва Влада Литовченко наголосила на важливості діалогу та взаєморозуміня, уникнення категоричності суджень й оцінок, та поваги до думок інших людей: «Ми представники одного виду, у нас по два ока і по два вуха, ми бачимо одні й ті ж речі, але як по-різному ми, виявляється, їх сприймаємо! І які ще більш різні думки і реакції викликають у нас одні й ті ж події. І це не погано – це добре! Кожен з нас - індивідуальність, кожен - унікальний. Потрібно пам'ятати, що незважаючи на нашу індивідуальність, ми є частиною одного цілого, а тому ми повинні вміти взаємодіяти».


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/354756.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua