Український народ потребує нової якості влади – А.Кінах

28 окт, 14:13

Позачергові вибори до парламенту відбулися в складних умовах для України, яка постала перед низькою ризиків – країна, фактично, протистоїть ворожій агресії, переживає складну соціально-економічну кризу, її  суспільство ще не позбулося від  політичних протиріч.  Однак  українці вимагають   нової  якості влади,  очищення її лав від корупціонерів, оновленої кадрової політики. Без цього в країни немає майбутнього, неможливе запровадження економічних перетворень, сучасних демократичних стандартів верховенства права, рівності усіх перед законом, панування прав людини, заявив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах, коментуючи перебіг  парламентських виборів.

 «В той же час нинішній виборчий процес залишив певні тривожні відчуття. Зокрема – це низька явка виборців, малий процент участі у голосуванні молоді, що може свідчити про те, що між владою і суспільством є певна  дистанція», - висловив думку А.Кінах.

Головними завданнями новообраної Верховної Ради він вважає швидке формування парламентської коаліції на основі загальнодержавних пріоритетів та національних інтересів, а за цим і формування нового Кабінету Міністрів. «Зараз ми маємо шанс і повинні його використати, щодо формування уряду  не на принципах партійних квот, торгівлі портфелями та кумівства. Членами Кабінету міністрів мають стати професіонали, люди з досвідом, знаннями, галузеві  фахівці,  здатні мислити стратегічно та прогресивно. Вони повинні не лише вирішували надскладні завдання виходу з кризи,  а створювати всі умови для розвитку, модернізації, повноцінної реалізації економічного потенціалу України, зокрема,  активізації наших промислових, підприємницьких  потужностей, пожвавлення внутрішнього ринку з одночасним посиленням експортної політики», - заявив А.Кінах.

На його думку, пріоритетом діяльності влади  є недопущення падіння рівня життя людей, зростання платоспроможності населення, його адресна соціальна підтримка.  Серед головних завдань –  турбота про  сотні тисяч переселенців з окупованих територій, встановлення миру та відновлення інфраструктури зон, постраждалих від бойових дій.

 Щоб вирішити всі ці проблеми,  потрібна чітка взаємодія всіх гілок влади та підтримка усього суспільства, чого можна досягти лише переконливою ефективною роботою. Саме такої нової якості влади і потребує нині, на думку президента УСПП, український народ.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/353498.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua