Наміри переглянути рішення Київради щодо виділення землі для реалізації проекту BIONI CHill є передвиборчим піаром

23 окт, 14:34

22 жовтня 2014 року Господарський суд Києва визнав недійсним рішення Київської міської ради щодо виділення землі для реалізації проекту BIONIC Hill. Таким чином, Господарський суд Києва переглянув своє власне рішення від 23.09.2011 р, яким виділення цієї землі Київської міською радою було визнане законним.

Інноваційний парк BIONIC Hill публічно роз’яснює, що у відповідності до діючого законодавства України придбав на вторинному ринку майно розформованої військової частини №136, отримав землю у приватну власність за рішенням Київради у повній відповідності до норм Земельного кодексу.

Перегляд рішення Господарського суду Києва щодо виділення землі під проект BIONIC Hill був ініційований головою однієї зі столичних фракцій у Києвраді під час передвиборчих перегонів, представником позивачів був кандидат в народні депутати. Судовий процес політичні діячі активно використовували в цілях власного самопіару та для тиску на правосуддя: розповсюджували провокативну та недостовірну інформацію на новинних сайтах та в соціальних мережах, влаштовували публічні акції під будівлею суду.

Такі дії наочно демонструють політичне підґрунтя процесу і є передвиборчим піаром, який лише шкодить інвестиційному іміджу країни та може призвести до негативних наслідків в економіці та соціальній сфері Києва і держави.

Враховуючи вищенаведене, інноваційний парк BIONIC Hill оскаржить рішення Господарського суду Києва від 22.10.2014 р. у столичному Апеляційному господарському суді.

5 лютого 2014 року правомірність рішення Київради щодо виділення території колишньої військової частини під будівництво інноваційного парку BIONIC Hill підтвердив Окружний адміністративний суд Києва. 4 серпня 2014 року аналогічний вердикт виніс Київський апеляційний адміністративний суд.

Нагадаємо, щораніше були проведені громадські слухання, проект BIONIC Hill було погоджено з відповідними підрозділами Київської міської влади.  Компанія діє у відповідності до законодавства України та має усі необхідні документи для реалізації проекту. Зокрема, державний акт на право власності на землю, позитивний висновок державної експертизи за проектом, дозвільні документи на будівництво, затверджений Київрадою детальний план території, який передбачає не лише облаштування наукового містечка, але і збереження розташованого поруч Біличанського лісного масиву.Територія інноваційного парку не належить до Біличанського лісу чи будь-якого іншого лісового господарства.

BIONIC Hill одним з перших в Україні вирішив застосувати світову екологічну систему сертифікації зеленого будівництва The Leadership in Energy and Environmental Design (LEED). Для цього були залучені провідні експерти у галузі LEED: американська AECOM (проведення попередньої оцінки та надання консультацій) та компанія-сертифікатор ECON. Над концепцією парку працювали провідні світові та українські архітектори, інженери, та дизайнери, зокрема,  ТАМ «А. Пашенько», Hornberger+Worstell, ARUP та SWA Group. Географія їх проектів охоплює США, Великобританію, Францію, Китай тощо. Міжнародні експерти брали участь у розробці багатьох знакових проектів у Кремнієвій долині (США).


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/353151.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua