Легендарний перший резервний батальйон Національної гвардії ім. Кульчицького повернувся до Києва на ротацію

07 окт, 11:53

Сьогодні в столиці, в військовій частині 3066 зустрічали бійців, що повернулися на відпочинок після виконання бойових завдань в зоні АТО. Були присутні Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, командування Нацгвардії, бойові побратими, рідні, близькі та друзі бійців.

- Добровольці резервного батальйону Нацгвардії опинилися на найскладнішій ділянці нашого зіткнення з ворогом. Навесні саме Ви зупинили наступ ворога, саме Вашими зусиллями було створено лінію оборони. Саме тоді ворог вперше відчув: Україна та українці дадуть відсіч, як і належить, - звернувся до бійців Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Він також зазначив, що Україна завжди розраховувала і буде розраховувати на таких воїнів,  справжніх патріотів, тих, хто пішов захищати Вітчизну за покликанням свого серця.

Ви пішли ані за матеріальними благами, ані за славою, Ви пішли тому, що так веліла душа, - також наголосив Міністр.

Арсен Аваков, зокрема, зазначив, що саме такі щирі патріоти мають йти до парламенту та місцевої влади і вже законотворче будувати державу.

В свою чергу,командувач Національної гвардії України генерал-полковник Степан Полторак висловив подяку бійцям за мужність та героїзм, їхнім рідним за те, що вони виховували таких людей,а пораненим за те, що вони знову рвуться на фронт.

- Батальйон Нацгвардії першим вирушив в зону АТО, коли над нашою державою нависла загроза. З Майдану Ви вирушили боронити нашу державу і навчалися воювати вже на передовій. Наш батальйон був першим, хто на собі відчув силу ворога, хто побував в бою. Я гордий тим що українська армія має такий батальйон, який ніколи не відступає й не здається. Я гордий тим, що Ви своєю доблестю примножили славу Нацгвардії, - також сказав він.

За словами сотника дев’ятої сотні Самооборони Майдану АндріяАнтонищака, який теж воював у складі цього батальйону,бійців зустрічають дуже тепло.

- Нарешті звернули увагу на наш батальйон, який є легендарним, хлопці одразу ж після Майдану взяли в руки зброю та пішли боронити Україну від агресора. Цей батальйон зустрічає вся Україна, - сказав він.

Резервний батальйон Національної гвардії втратив десятьох бійців. Більш ніж 40 добровольців з інших батальйонів поклали свої голови за Україну. Поруч з ними були офіцери, гідні генерали, такі, як генерал Кульчицький, полковники, рядові.  Всі присутні вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання.

Також були вручені нагороди та подяки, присвоєнівійськовізвання.

Після відпочинку бійці знову прибудуть до військової частини, де отримають вже зимову амуніцію, і в разі необхідності, знову поїдуть в зону АТО, виконувати нові бойові завдання.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/351728.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua