Канівець вимагає ретельного розслідування підміни тексту закону про особливий статус Донбасу

18 сен, 15:32

З Законом «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» діються незрозумілі метаморфози.  Про це заявив народний депутат України, голова виборчого штабу партії «Громадянська позиція» Олег Канівець.

«Якимось дивним чином в остаточній версії Закону змінилось визначення того, хто визначає межі території, на якій має діяти цей закон. В первинному варіанті це була Верховна Рада України. В тому варіанті, який є доступним на парламентському сайті, це – керівник Антитерористичного центру при Службі безпеки України», – зазначає Канівець.

Висновки, за словами парламентаря, з цього факту невтішні:

1. Антитерористична операція в Донецькій та Луганській областях України триватиме три роки, на час дії Закону.

2. Станом на сьогодні ніхто не знає точних меж АТО, і, відповідно, скільки коштів потрібно для впровадження цього закону.

3. Долю міст, сіл та цілих районів тепер на свій розсуд визначатиме одна(!) людина, яка призначається на посаду Президентом України. Захоче – включить район до зони АТО, захоче – виключить.

4. Якщо у Верховній Раді так легко міняється текст прийнятого Закону, то її Голова мав би за це відповісти. Бо завтра ми можемо не впізнати будь-який інший закон, навіть Конституцію України.

«Переконаний, що потрібно провести ретельне розслідування цього факту і зробити все, щоб таке законодавче шулерство не могло відбутись в принципі», – наголосив Канівець.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/350237.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua