«Тітушки» побили активістів екологічної акції на Дніпропетровщині

17 сен, 11:38

Дата: 18 вересня 2014 року
Час: 12.00 – 12.45
Місце проведення: «Майдан» – пресс-центр, м. Київ, вул. Інститутська 22/7

Прес-конференція присвячена жахливому інциденту в с. Шульгівка (Петриківський район, Дніпропетровська область). Поряд з населеним пунктом почали будівництво масштабної ферми з вирощування норки. Питання будівництва не було узгоджено з місцевим населенням. Через бездіяльність місцевої влади, мешканці вийшли на мирну акцію протесту. Люди були обурені вирубкою лісу, втратою земель для випасання худоби, а також відсутністю інформації про екологічні та соціальні наслідки будівництва.

Наступного дня активістів жорстоко побили «тітушки», є постраждалі. Проте жителі Щульгівки не здаються та продовжують боротьбу за своє право жити в чистому та безпечному довкіллі. З детальнішою інформацією щодо історії самого конфлікту можна ознайомитись на сайті www.voice.dp.ua.

На прес-конференції розкажуть детально про конфлікт в с. Щульгівка. На думку екологів та правозахисників причинами подібних конфліктів, які продовжуються навіть після Майдану, є неадекватна політика в сфері тваринництва, недосконалість законодавства, неефективний державний контроль та високий рівень корупції.
Учасники прес-конференції:

Вікторів Левкіна – координатор акції протесту, мешканка села Шульгівка,
Євгеній Колішевський – виконавчий директор, громадська екологічна організація «Голос Природи»
Наталія Коломієць – спеціаліст в галузі тваринництва, громадська організація «Національний екологічний центр України»
Мар’яна Булгакова – юрист, громадська організація «Правова аналітика».


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/350072.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua