Офіційний коментар Харьковської митниці щодо автомобілів «МАН» з російськими номерами

12 сен, 14:25

На сайті maidanua org 08.09.14 близько 23.00 опубліковано статтю про те, що 07.09.2014 року відбулось незаконне переміщення з території РФ в Україну вантажних автомобілів «МАН» з номерами російської реєстрації поза митним контролем в обхід встановлених пунктів пропуску.

До зазначеної статті залучені світлини, на яких зображений спеціалізований автотранспорт для переміщення хімічних речовин.

Крім того, в зазначеній статті висвітлено зображення транспортного засобу схожого на автомобіль для перевезення рідких речовин та дані з google-мап.

Три спеціальних вантажних автомобіля «МАН» з цистернами для перевезення рідкого кисню (спеціалізований автотранспорт для переміщення хімічних речовин) 07.09.2014 року приблизно о 09.48 прибули до пункту пропуску «Чугунівка» Харківської митниці з Росії.

Зазначені автомобілі слідували з м. Ростов-на-Дону (РФ) до м. Дніпропетровськ для завантаження рідким киснем.

Оскільки діяльність пунктів пропуску на Сході країни призупинено, митне оформлення зазначених транспортних засобів було здійснено в зоні діяльності Харківської митниці за вибором перевізника.

Через два дні (09.09.2014) вищевказані автомобілі з вантажем «рідкий кисень» прибули до пункту пропуску «Чугунівка» з метою виїзду до РФ. Товаровідправником даного вантажу є підприємство „ПАО Лінде Газ Україна”, яке зареєстровано за адресою: м. Дніпропетровьск вул. Кислородна 1.

Товароотримувач - філіал ТОВ „КриоГаз”, який зареєстрований за адресою: Ростовська область м.Таганрог, вул. Чехова, 58а.

Після проведення необхідних митних процедур зазначені автомобілі були випущені з митної території України відповідно до чинного законодавства.

Співробітники митниці здійснюють спільний контроль в пунктах пропуску разом з підрозділами прикордонної служби та іншими контролюючими органами.

Що стосується зображення іншого неспеціалізованого автомобіля – переміщення через пункт пропуску на державному кордоні не здійснювалось.

Здійснення контролю поза межами пунктів пропуску не є компетенцією митниці.

Прес-служба Анатолія Макаренка


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/349731.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua