Всеукраинский день солидарности с Харьковом 22 июля

23 июл, 13:08

22 липня минув місяць з часу побиття спецпризначенцями мирних мітингувальників у Харкові. Винні за скоєння злочинів і досі не покарані, натомість влада поширює інформацію, що сутички відбулись поміж проросійськими та проукраїнськими активістами. Сьогодні київські активісти зібрались біля пам’ятника Григорію Сковороді аби вимагати від влади покарати винних у побитті протестувальників та висловити свою солідарність  харків’янам, котрі і надалі боряться із проявами сепаратизму.  Учасники акції розгорнули інформаційні банери з порівнянням того, яким Харків є сьогодні та яким його прагнуть зробити проросійські сепаратисти. Також серед киян поширювали інформаційні листівки, що розповідають про події у Харкові протягом останніх місяців.

Олег Слабоспицький, активіст Громадського сектору Євромайдану наголошує: «У рамках сьогоднішньої акції солідарності із Харковом, ми створили банер, стилізований під прапор Харкова, на якому усі охочі та учасники акції залишали свої побажання харків’янам. Згодом, ми відправимо його до Харкова як символ підтримки та єдності. Харків’яни створили фортпост від терористів, розрухи та руйнації. Сьогодні ми зібрались аби продемонструвати свою солідарність із ними та висловити їм свою підтримку».

Дмитро Маковецький, громадський активіст Харкова розповідає: «У сьогоднішній події є 4 важливих складові. Перше, це факт побиття мирних мітингувальників  22 червня спецпризначенцями підрозділу «Грифон». Наша вимога до усіх гілок влади надати об’єктивну відповідь щодо цієї події, а не ту яку ми маємо сьогодні - про те що відбулась сутичка між прихильниками та противниками федералізації. Цього насправді не було, є відеодокази, що  відбулось побиття спецпризначенцями людей із українськими прапорами. Друге, це наявність у Харкові мітингів та акцій сепаратистського змісту. Ми вимагаємо від місцевої та центральної влади недопущення у Харкові донецького сценарію через заборону таких мітингів та зібрань не лише на паперах, а й фізично. Третє, ми вимагаємо очищення влади у Харкові від антиукраїнських чиновників, притягнення їх до відповідальності за злочини проти народу. Четверте – громадою Харкова встановлено, що такі підприємства як ФЕД, завод імені Малишева й досі випускають військову продукцію для Росії та бойкотують випуск військової продукції для України. Ми вимагаємо об’єктивного висвітлення цих фактів у всеукраїнських ЗМІ, розраховуємо на допомогу центральної влади та підтримку народу всієї України.»

Ольга Cало, організатор акції у Львові, розповідає: «Своєю акцією ми хочемо сказати, що проблеми Харкова - це й проблеми Львова. Зараз харків'яни не дали можливості московським бандитам творити ще один регіон хаосу та нестабільності. Ми готові допомагати; в даному випадку - будемо звертатись до прокуратури і міліції - чому не відповідають винні у побитті патріотів силовики, чому продовжуються акції на підтримку терористів і чому виходить так, що їх охороняє міліція?»

Одночасно акція відбулась у шести містах України – Харкові, Києві, Львові, Одесі, Чернігові та Херсоні. Активісти з різних областей України надіслали офіційне звернення до Міністерства внутрішніх справ та Генеральної прокуратури України з вимогою покарати винних у побитті 22 червня у Харкові та остаточно заборонити діяльність організацій, які відкрито порушують Конституцію України та 110 ст. Кримінального кодексу, підтримуючи терористів.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/345324.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua