У Черкаській міжрайонній екологічній прокуратурі підсумували результати роботи у І півріччі 2014 року

17 июл, 11:52

 

Черкаською міжрайонною екологічною прокуратурою забезпечено ефективність нагляду на основних пріоритетних напрямах роботи.

Зокрема, результативні перевірки проведено у сфері земельних відносин, охорони водних ресурсів та надр, атмосферного повітря, у бюджетній сфері тощо.

Як зазначив Черкаський міжрайонний екологічний прокурор Дмитро Чустрак, за реагуванням прокуратури реально попереджено незаконне надання понад 20 га земель водного фонду р. Дніпро вартістю 1 млн 680 тис. грн. Протягом І півріччя до судів направлено 14 позовів у сфері земельних відносин на суму більше 1 млн грн.

Також, у поточному році розпочато кримінальне провадження відносно посадових осіб Канівської районної державної адміністрації, які видали незаконне розпорядження про передачу у приватну власність 15 га земель державного історико-культурного заповідника «Трахтемирів». Орієнтовна вартість цих земельних ділянок становить 360 тис грн.

За результатами нагляду за додержанням і застосуванням законів щодо захисту прав і свобод громадян та інтересів держави Черкаською міжрайонною екологічною прокуратурою розпочато 4 кримінальні провадження. Розглянуто 41 подання про усунення порушень законодавства.

За неналежне виконання службових обов’язків до відповідальності притягнуто 22 посадові особи, з яких 20 в органах державного контролю. За актами прокурорського реагування відшкодовано понад 150 тис. грн

До судів Черкаської області направлено 22 кримінальних проваджень, з яких 2 з ознаками корупції – 1 судом розглянуте.

У кримінальних провадженнях за фактом незаконного зайняття рибним добувним промислом добровільно відшкодовано більше 30 тис. грн та на суму 100 тис. грн заявлено позови про відшкодування шкоди, заподіяної кримінальним правопорушенням.

Прес-служба Черкаської міжрайонної екологічної прокуратури


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/344818.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua