За шесть месяцев 2014 Госфининспекция в Киеве обеспечила возмещение потерь почти на 22,7 млн грн

02 июл, 16:09

Фахівці Держфінінспекції в м. Києві протягом січня – червня 2014 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 22,7 млн грн.

Зокрема, до бюджетів різних рівнів, бюджетних установ та організацій надійшло 5,9 млн грн. Відшкодовано і поновлено незаконних, нецільових витрат та недостач ресурсів на суму понад 16,8 млн грн.

За матеріалами контрольних заходів правоохоронні органи розпочали
25 досудових розслідувань. З них 15 – за результатами контрольних заходів, проведених за ініціативою інспекції.

За допущені порушення 110 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 95 – до дисциплінарної та матеріальної. Ще 15 осіб звільнено із займаних посад.

У 19 випадках до установ, де були виявлені порушення бюджетного законодавства, застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, трьом установам зменшено бюджетні призначення. До суду пред’явлено 27 позовів щодо відшкодування винними особами втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 27 млн грн.

З метою запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України направлено 6 інформацій про виявлені фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму понад 61 млн грн.

Крім того, розглянуто 95 звернень громадян, посадових осіб підприємств, установ та організацій.

Прес-служба Держфінінспекції в м. Києві


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/343693.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua