Николай Катеринчук считает, что парламентские выборы должны состояться в 2014 году

18 июн, 17:44

Лідер Європейської партії України, народний депутат України Микола Катеринчук вважає, що дострокові парламентські вибори мають відбутися у 2014 році. Однак Президент України має сказати, чи готовий він підписати відповідний указ в період ведення воєнних дій на сході країни. Про це він сказав в ефірі однієї з радіостанцій.

«Європейська партія України і я особисто виступаємо за те аби чинний парламент був розпущений і були проведені нові вибори з метою люстрації тих депутатів, які підтримували режим Януковича», - сказав народний депутат. – «Однак ми повинні визначитися з правилами, за якими ці вибори відбудуться. Стара система при 5-відсотковому бар’єру не вирішує цих проблем, а проведення виборів під час ведення воєнних дій та анексованому Криму матиме наслідком, коли в парламенті буде 300 депутатів. Якщо Петро Порошенко до цього готовий, то з рішенням про такі вибори проблем не стане».

Микола Катеринчук наголосив, що готовий підтримати законопроект 4906-1 від 02.06.2014 внесений народним депутатом Миколою Рудьковським. «Я вважаю, що саме цей законопроект заслуговую на те, аби бути ухваленим. В ньому пропонується застосувати виборчу систему з регіональними виборчими округами з остаточним розподілом мандатів на загальнодержавному рівні та встановити прохідний бар’єр на рівні 3%», - сказав народний депутат. 

Прес-служба Європейської партії України


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/342338.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua