Ольга Богомолец вступила в Комитет поддержки Донбасса

20 май, 19:24

Кандидат у Президенти Ольга Богомолець заявила про важливість контролю громади за чесністю та прозорістю проведення виборів Глави держави. Також Богомолець повідомила про вступ до новоствореного Комітету підтримки Донбасу.

 

Вона представила голову цього комітету Олександра Остапенка. «Уже ясно, що як Донбас не може існувати без України, так і Україна не може існувати без Донбасу, – підкреслив Остапенко під час прес-конференції  в інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна». – Є достатньо дієвий та реальний шлях – це діалог громад центральної, південної, західної України та Донбасу. Ми створюємо цей комітет, аби діалог був можливим, щоб громадські об’єднання цих регіонів могли сприяти одне одному, вирішувати спільно ті самі задачі. 9 травня ми провели попередні переговори з жителями Донбасу. Тому ми хочемо й беремо на себе відповідальність забезпечити представництво цього регіону, щоб люди могли донести свої вимоги до політиків».

           

Володимир Лановий, експерт з економічних питань у команді Богомолець, додав, що є гостра й термінова потреба почати прямий громадянський діалог із тими силами Донбасу, які борються сьогодні з бандитами, мародерами та іншими злочинними групами, котрі озброюються на території Сходу. «На жаль, це питання не вирішується чисто військовим методом, і ми вступаємо в організацію такого процесу, - повідомив Лановий. -  Сподіваюсь, чим ширше буде коло контактів з Донбасом, тим  швидше ми знімемо суперечності та станемо наближатися до вирішення цього військового конфлікту і загалом політичної кризи в Україні».

 

Ольга Богомолець закликала всіх кандидатів у Президенти України, кандидатів у депутати до місцевих органів влади, чинну владу і ЦВК провести чесні прозорі вибори без фальсифікацій, без провокацій під час виборів, без необґрунтованого затягування підрахунку результатів голосів. «Ми просимо всі громади і органи правопорядку забезпечити безпеку виборців, захистити кожен голос, не дозволити уникнути відповідальності тим, хто готується фальсифікувати вибори, – зачитав її звернення Сергій Опря, керівник виборчого штабу Ольги Богомолець. – Ми просимо всіх виборців в Україні прийти в день виборів і проголосувати за кандидата, якому ви найбільше довіряєте. Ми всі несемо відповідальність за долю України і майбутнє наших дітей і онуків».

 

«Для нас надзвичайно важливо продемонструвати всій країні новий тип виборчого процесу, чесні, прозорі вибори та їх фінансування, – наполягає Ольга Богомолець  наприкінці конференції. –  Надзвичайно велика проблема в Україні полягає в тому, що без грошей до влади не можуть прийти люди професійні й чесні. Приходять або ставленики олігархів, або люди, які йдуть за партійними квотами. Для того, щоб до влади прийшли чесні й порядні люди, аби ми не нарікали, що політика – це є суцільна брехня і нажива на людях, нам треба створити зовсім іншу модель. Усією нашою передвиборчою кампанією ми демонструємо, що в Україні можна перемогти на виборах без того, щоб купувати надзвичайно дорогі телевізійні ролики та білборди».

 

Ольга Богомолець виступила з критикою соціологічних опитувань, які назвала одним з інструментів маніпулювання масовою свідомістю. «Я за те, щоб замість політичної реклами люди отримували інформацію про програми кандидатів у Президенти, – заявила Ольга Богомолець. –  Це дозволить людині зробити вибір правильний, а не маніпульований». Кандидат у Президенти нагадала, що підписала два Меморандуми з громадськістю та як один з перших кроків на посаді Президента планує ініціювати законопроект «Про відповідальну владу», який дозволить громаді відкликати посадовців, що не виконують покладені на них обов’язки.

 

Ольга Богомолець заявила, що після того, як розчистить «Авгієві конюшні» та  вилікує країну, повернеться до звичайного життя. «Я вважаю, що не слід засиджуватися на керівних посадах», – сказала кандидат у Президенти і наголосила на тому, що для Президента 5 років на посаді – достатньо, аби змінити країну на краще.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/339176.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua