В Одессе произошел крупный скандал

20 май, 00:18

Кандидат на посаду Одеського міського голови Едуард Гурвіц оприлюднив документи, що свідчать про наявність російського громадянства у народного депутата України Геннадія Труханова, що теж балотується на посаду мера.

Гурвіц надав журналістам пакет документів, отриманих від МВС Росії про наявність у Труханова російського паспорта, та офіційних відомостей Федеральної міграційної служби РФ про перетин Трухановим кордону для отримання паспорта у підмосковному місті Сергієв-Посад в березні 2010 року, передає кореспондент Укрінформу.

Як уточнив Гурвіц на прес-конференції, "перший паспорт громадянина Росії Г.Труханов отримав у місті Буйнакську в 1992 році по закінченню військової служби у Північно-Кавказькому військовому окрузі. Термін дії паспорта був продовжений у місті Сергієв-Посад в 2010 році, коли політику виповнилося 45 років".

"Документи, які зараз з'явилися, настільки системні і доказові, що жодних сумнівів не викликають" , - заявив Гурвіц, демонструючи відомості. - Усі дати подачі документів на оформлення російського паспорта і дати його отримання збігаються з офіційно встановленими датами авіарейсів Труханова до Росії. І в парламенті, і в КВУ, і у правоохоронців є неспростовні докази його російського громадянства".
На переконання Гурвіца, "перевіркою цих даних має займатися держава Україна".

"Для того й існують ГПУ, СБУ, МВС, щоб охороняти незалежність держави. Ми повинні вести нещадну війну з упровадженими в систему державної влади злочинцями і представниками країни-агресора. Це має робити державна влада в інтересах безпеки країни. І в парламенті, і в КВУ, і у правоохоронців є неспростовні докази російського громадянства Г.Труханова", - зазначив він.

У свою чергу, прес-служба Труханова спростувала інформацію про його російське громадянство. "Ця груба підробка паспорта, нібито виписаного на ім'я Геннадія Труханова, була виготовлена безпосередньо в штабі Гурвіца", - йдеться в оприлюдненому документі.
У політика вважають, що правоохоронні органи мають провести відповідне розслідування.

"Фейкова новина про нібито другий паспорт Труханова - це невміла спроба відвернути увагу одеситів від ходу розслідування трагедії 2 травня, в організації якої брали участь співробітники штабу Гурвіца", - додали в прес-службі кандидата в мери Труханова.

Источник


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/339082.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua