Киевские активисты пикетировали Ахметова и Коломойского

16 май, 12:39

14 травня група лівих активістів та представників незалежних профспілок провели акцію на підтримку шахтарів Кривбасу, зайнявши прохід до офісу компанії System Capital Management та одного з відділень Приватбанку. На будівлях та установах були розклеєні попередження для власників цих компаній: «Цей об’єкт розкошів буде знищено, якщо хтось із шахтарів-активістів буде репресований».

Таким чином активісти підтримали робітників концернів ПАО «ЄВРАЗ Суха Балка», власником якого є російський мільйонер Роман Абрамович, та Криворізького залізорудного комбінату, власники якого — українські мільйонери Рінат Ахметов та Ігор Коломойський. Робітники вимагають підняти зарплату вдвічі, оскільки підприємства є екпортно орієнтованими і прибуток отримують у валюті, курс якої за останній час значно зріс. Також  зросла інтенсивність виробництва на підприємствах, що дозволило суттєво збільшити прибутки їхніх власників. Зарплати працівників підприємств при цьому ніяк не змінилися, що по факту означає, що люди стали біднішими через інфляцію.

Акція у Кривому Розі з вимогами до Абрамовича, Коломойського і Ахмєтова вдічі підняти зарплати відбулася 11 травня (за 3 дні до київської) і зібрала кількасот найбільш активних шахтарів.

«Підвищення соціальної напруги внаслідок зниження реальної заробітної платні — одна з причин ескалації насильства в Україні, що може призвести до її розпаду. Шахтарі, як частина організованого робітничого руху, є силою, що може стабілізувати ситуацію в країні. Їхні власні загони самооборони — шахтарські сотні — не допустили насилля провокаторів з обох боків (націоналістичного та проросійського) в Кривому Розі та в Краснодоні. Вони потребують солідарності. Ми вимагаємо від олігархів не загострювати і без того непросту соціальну ситуацію», — заявив під офісом СКМ представник соціалістичного об’єднання «Ліва опозиція» Захар Попович.

У разі продовження конфлікту між шахтарями та великими капіталістами акції протесту триватимуть.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/338721.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua